La Slobozia a fost inaugurat centrul de informare turistică

1

_DSC0273

La Slobozia a fost inaugurat primul centru de informare turistică dintr-un total de 80 de proiecte similare derulate la nivel naţional! Construcţia a fost amplasată în parcul Muzeului Agriculturii, lângă bisericuţa de lemn de la Poiana, unul dintre obiectivele turistice ale judeţului.


Conagul Hagianoff de la Manasia, Biserica ridicată de Evanghelie Zappa, la Ion Roată, cimitirul eroilor din Slobozia, Popina-Borduşani din Balta Ialomiţei, Podurile Dunărene, de la Feteşti, sunt doar câteva dintre reperele cultural-istorice pe care turiştii le-ar putea vizita în Ialomiţa, dacă ar avea cunoştinţă de existenţa lor, susţine Florin Munteanu, reprezentantul Centrului de Promovare Turistică.
Culmea este că mai interesaţi sunt străinii: În fiecare vară, la Slobozia vin în vizită la cimitirul eroilor diferite delegaţii pentru a cinsti memoria înaintaşilor morţi în cel de-al doilea război mondial, pe meleagurile ialomiţene. Mai mult, precizează primarul Alexandru Stoica, francezii au renovat toate pietrele funerare ale eroilor algerieni.
Un alt centru de informare turistică se ridică la Amara, oraşul staţiune din judeţ care oferă servicii balneoclimaterice.
Clementina Tudor

1 comentariu

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.