Proiectele pe fonduri europene – probleme în tot județul

0

_DSC0315

Primarii din Ialomiţa reclamă că au probleme mari cu proiectele derulate prin fonduri europene, din cauza constructorilor care fie sunt neserioşi, fie au intrat în insolvenţă. În aceste condiţii, firmele contractante vor suporta corecţii financiare, însă riscul major este ca beneficiarii să returneze sumele accesate, din bugetele locale.


După birocraţia excesivă privind accesarea fondurilor europene, autorităţile locale au de trecut acum proba încadrării în termen a lucrărilor contractate. În cele mai multe cazuri întârzierile sunt cauzate de lipsa de cooperare a constructorilor, care vor mai întâi banii şi apoi să facă lucrările. Primarul Nicolae Began precizează cum la o lucrare de un milion de euro pentru asfaltarea a 10 km de drum de exploatare agricolă, care leagă cele 4 sate ale comunei Reviga, a avut doar doi ofertanţi, iar câştigătorul s-a dovedit cu mult sub prezentare.
La Feteşti, alt constructor lucrează încet şi prost la proiectul de construire şi reabilitare a reţelelor de apă şi canalizare, reclamă primarul Gheorghe Catrinoiu…
Şi mai grav este la Slobozia, unde constructorul a intrat în insolvenţă şi a abandonat lucrarea de modernizare a centrului civic, iar mijlocul oraşului este acum un şantier. Proiectul, în valoare de 370 de milionae de lei, se află într-un punct mort spune primarul Alexandru Stoica.
Pentru nerespectarea termenelor de realizare a obiectivelor propuse, autorităţile locale riscă să suporte întreaga contravaloare a proiectelor accesate.
Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.