Mara Alexeva este primul născut al anului 2017 la maternitatea din Slobozia!

0

Bebeluşa a venit pe lume la termen, precizează medicul ginecolog Mihai Ghenov, în zorii zilei de 1 ianuarie: “La începutul anului 2017, pe 1 ianuarie, ora 10, s-a născut o fetiţă în greutate de 3300 de grame. Atât mama cât şi bebeluşa sunt în stare de sănătate foarte bună. A fost o sarcină urmărită de mine, cu toate investigaţiile posibile făcute. Este al doilea copil al familiei, după un băieţel de 3kg 500 grame.”

Fetiţa s-a grăbit, totuşi, ne spune mămica Ana Maria Stoica, pregătită să vină la maternitate după orele prânzului: “Urma să venim pe la 12, dar s-a grăbit puţin, de pe la ora 5. Eram pregătiţi, am născut natural, cezariana nu era o opţiune. Frăţiorul ei are 6 ani şi jumătate şi abia aşteaptă să o vadă. Îmi doresc să fie sănătoasă, în primul rand, pentru că este cel mai important.”

Tăticul, Florin Stoica, este mândru că fetiţa îi seamănă, spre deosebire de David Daniel, primul născut al familiei, care se aruncă în neamul mamei: “La prima vedere seamănă cu mine. Ara nasul meu, e mai buzată şi să sperăm că va fi mai brunetă, pentru că David e blond şi e frumos un contrast. La nume ne-am gândit să îmbinăm opţiunea mamei pentru Eva cu numele naşei, Alexandra, şi a ieşit frumos Alexeva. Eu am făcut facultatea la Chişinău şi mi-am dorit  un nume rusesc.” Pentru prima născută din acest an, în Ialomiţa, tăticul îşi doreşte să-i urmeze în carieră şi să devină architect.

În ultima zi a lui 2016, la maternitatea din Slobozia s-au născut 4 bebeluşi, doi prin cezariană şi doi pe cale naturală, dar îngrijorarea medicilor este că 70% dintre naşteri sunt din sarcini neurmăite de medici, ceea ce pune în pericol viaţa micuţilor. 

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.