Marian Aldea, condamnat cu suspendare pentru evaziune fiscală şi spălarea a un milion de dolari

0

aldea

 

În luna mai a anului trecut, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa au dispus trimiterea în judecată a omului de afaceri din Slobozia, Aldea Marian, pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani în formă continuată.
Probatoriul administrat în cauză a relevat că inculpatul Aldea Marian, în calitate de administrator al SC Raval Com SRL Slobozia, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în perioada martie – octombrie 2011, a înregistrat în evidenţa contabilă a societăţii un număr de 8 facturi fiscale emise de SC Down Town Media SRL care reprezintă cheltuieli fictive de consultanţă, în valoare totală de 4.154.000 lei, sustrăgându-se astfel de la plata către bugetul de stat cu suma totală de 1.340.000 lei, reprezentând TVA de plată şi impozit pe profit. De asemenea, inculpatul Aldea Marian, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în perioada martie – octombrie 2011 a transferat din conturile SC Raval Com SRL suma totală de 3.035.013, 65 de lei în conturile SC Down Town Media SRL, provenită din comiterea de către acesta a evaziunii fiscale, sume de bani sustrase de la plata obligaţiilor fiscale către stat, în scopul disimulării originii ilicite a acestei sume de bani, prin crearea unui circuit fictiv de operaţiuni comerciale de consultanţă derulate între cele patru societăţi comerciale implicate în aceste tranzacţii, sume de bani care au fost dobândite ulterior, de inculpaţii Tomescu Ion şi Tomescu Doina, prin retragerea lor din conturile Down Town Media SRL, cunoscând că acestea provin din săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată.

Patronul Raval Com, condamnat, ceilalţi doi inculpaţi încă sunt judecaţi
După mai multe luni în care a fost judecat pentru spălare de bani şi evaziune, inculpatul Aldea Marian a fost condamnat de către judecătorii Tribunalului Ialomiţa. Astfel, patronul Raval Com a fost condamnat la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru infracţiunea de spălare de bani şi la 2 ani închisoare pentru infracţiunea de evaziune fiscală. Judecătorii au dispus suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 5 ani, perioadă în care are de respectat mai multe condiţii impuse de instanţă, printre care şi să nu ia legătura cu numiţii Tomescu Ion şi Tomescu Doina. Întrucât prejudiciul a fost achitat către statul român, judecătorii ialomiţeni au dispus ridicarea sechestrului instituit asupra bunurilor administratorului şi firmei Raval Com. De asemenea, magistraţii au mai dispus anularea facturilor fiscale fictive emise de SC DOWNTOWN MEDIA SRL Bucureşti în calitate de furnizor pentru SC RAVAL COM SRL Slobozia în calitate de cumpărător. Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în termenul prevăzut de lege.
În ceea ce îi priveşte pe ceilalţi doi inculpaţi, Tomescu Ion şi Doina, aceştia sunt judecaţi în continuare pentru evaziune fiscală, într-un alt dosar penal disjuns din acesta.
Elena Georgescu, Tribuna Ialomiței

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.