Perdele forestiere împotriva înzăpezirii drumurilor!

1

1048107_840030486023198_1856655365_o

Perdele forestiere vor fi înfiinţate în zonele unde, iarna, drumurile se blochează din cauza zăpezii troienite pe carosabil.
Pentru a fi convinşi de utilitatea şi necesitatea plantării unor liziere de pădure paralalel cu drumurile naţionale, proprietarii de terenuri vor primi subvenţii, iar cei care se refuză vor fi expropiaţi precizează directorul de cabinet al Instituţiei Prefectului Ialomiţa, Elena Acsinia: “În primii 5 ani de la înființarea perdelelor de protecție proprietarii de terenuri primesc o subvenție reprezentând echivalentul unei cantități de material lemnos de 10 metri cubi pe hectar pe an, iar pentru suprafața împădurită, proprietarii nu plătesc taxe și impozite, iar paza pădurii înființate se realizează gratuit de către Romsilva”.
Deocamdată, vizate sunt Drumul Naţional 2A, Bucureşti Urziceni, şi DN 21, Brăila- Slobozia-Călăraşi: “Pentru județul Ialomița, în prima etapă, suprafața estimativă pentru înființarea perelelor forestiere este de 21,33 hectare, respectiv 16,95 ha pentru DN2 și 4,38 ha pentru DN1. Ulterior se va stabili și suprafața aferentă autostrăzii A2, care inițial a fost stabilită pentru teritoriul județului Călărași”.
Studiile de fezabilitate vor fi făcute de Institutul Naţional de cercetare-dezvoltare în Silvicultură ,,Marin Drăcea“, în calitate de proiectant al lucrării, iar dacă zonele stabilite pentru înfiinţarea de perdele forestiere sunt în amplasamentul unor rezervaţii naturale, se va proceda la obţinerea avizelor de mediu.
Clementina Tudor

1 comentariu

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.