De două săptămâni, secţia de interne a spitalului municipal Urziceni funcţionează fără niciun medic

0

htjytjy

De două săptămâni, secţia de interne a spitalului municipal Urziceni funcţionează fără niciun medic!
Singurul specialist al secţiei s-a îmbolnăvit, iar urgenţele sunt transportate la spitalul judeţean din Slobozia sau la Bucureşti.
Situaţia este cu atât mai dificilă cu cât încercările de a găsi un înlocuitor au fost sortite eşecului, precizează prefectul judeţului, Gigi Petre: “Dacă această perioadă se va lungi, chiar nu știu cum vom face față, mai ales în perioadele astea de caniculă, există posibilitatea și caută prin spitalele din București domnul ministru Arafat, poate găsește doi rezidenți în an terminal care să poată face această gardă de interne pe Urziceni”.
Jumătate dintre solicitările medicale la 112 au fost pentru interne, precizează directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă, Liliana Ghiţă, ceea ce suprasolicită echipajele de prim ajutor: “Din cele 280 de solicitări pe care le-au avut în ultimele două săptămâni colegii de la substația Urziceni, 150 au fost de interne și din acestea 27 au ajuns la spitalul Slobozia iar 3 la spitalul Floreasca din București”.
Mulţi dintre pacienţii din vestul judeţului refuză însă să meargă la spitalele din capitală şi Slobozia, ceea ce le poate pune viaţa în pericol.
Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.