PNL Ialomiţa sacrificat pentru un mandat de deputat

2

Preşedintele organizaţiei judeţene a Partidului Naţional Liberal este pus pe decapitări. În urma analizei rezultatelor obţinute de PNL în Ialomiţa, deputatul Tinel Gheorghe apreciază că a fost prea încrezător în primarii liberali, pe care i-a considerat parteneri, şi îşi reproşează că nu a fost mai radical în organizarea campaniei electorale. „PNL a pierdut în Ialomiţa 20.000 de voturi. Noi am pierdut cele mai multe voturi în judeţ, faţă de alegerile locale. Este clar că lucrurile nu au fost tratate cu cea mai mare seriozitate. Cine vrea să rămână în PNL să rămână, conform condiţiilor, cine nu să plece.” La alegerile locale, PNL a obţinut în Ialomiţa 35.500 de voturi, iar la parlamentare doar 15.000, ceea ce a pus sub semnul întrebării inclusiv mandatul de deputat obţinut la redistribuire.

La nivel naţional, PNL Ialomiţa nu se află nici printre primele locuri, dar nici în printre ultimele, după cum a spus preşedintele Tinel Gheorghe, ceea ce relativizează opţiunea demisiei din fruntea organizaţiei, dar va propune în biroul politic ca primarii care au obţinut sub media partidului să plece. „Pot vorbi în unele cazuri de neimplicare şi de tratare cu mare superficialitate a zilei votului, considerând că voturile vor veni de la sine, dar nu pot să nu iau în calcul şi posibilitatea unor ingerinţe pe lângă primarii noştri, având în vedere că în perioada asta se fac repartizări bugetare şi poate s-au gândit la binele localităţii. Încerc să le găsesc şi circumstanţe atenuante.” Politicianul a admis că au existat greşeli atât în strategia de campanie cât şi personale, iar una dintre acestea este lipsa de fermitate faţă de anumite acte de indisciplină din interiorul partidului şi neimplicarea la alcătuirea listelor de candidaţi la locale. În Ialomiţa, PNL a reuşit să obţină rezultate peste PSD doar în patru localităţi din judeţ, la Vlădeni, Bărbuleşti, Sărăţeni şi Ciochina, iar la nivel naţional a câştigat alegerile parlamentare doar în 3 judeţe, mai puţin chiar şi decât UDMR care s-a situat pe primul loc în opţiunea electorală în 4 judeţe din ţară. „Nu mi-aş fi închipuit niciodată şi aş fi fost gata să-mi tai mâna dreaptă dacă îmi spunea cineva că voi pierde la Făcăeni. De asemenea, mi-aşi fi tăiat mâna stângă dacă cineva mi-ar fi spus că vom pierde la Mihail Kogălniceanu. Ar fi trebuit să dublăm aceşti oameni în campanie, iar noi greşim pentru că nu profesionalizăm foarte mult baza partidului”, a mai spus preşedintele PNL Ialomiţa.

2 comentarii

  1. TinelE, tu ai stricat totul , prin incapacitatea ,aroganta și lipsa de viziune ! Ești total depășit ! Știi doar sa acuzi și sa reclami , romanii s-au saturat de tine ! Te-ai înconjurat doar de inculți și parveniti , liberalii rasatI i-ai îndepărtat ! Provoci greata și sila !

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.