Poliţia rutieră prezentă pe arterele judeţului

0

În perioada 16 – 18 aprilie, poliţiştii Serviciului Rutier au continuat acţiunile pe şoselele din judeţ pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Actele de indisciplină  au fost sancţionate cu fermitate de către poliţiştii rutieri. 1 dosar penal, 371 de sancţiuni contravenţionale, 8 certificate de înmatriculare retrase şi 16 permise de conducere reţinute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice reprezintă măsurile dispuse de poliţişti împotriva participanţilor la trafic care nu au respectat prevederile Codului Rutier.

Au fost  sancţionaţi 197 de conducători auto pentru nerespectarea limitei maxim admise în ceea ce priveşte viteza de deplasare pe drumurile publice, 11 pietoni pentru traversare neregulamentară, 4 căruţaşi, 16 biciclişti, 7 conducători auto pentru opriri neregulamentare, diferenţa fiind aplicată altor încălcări ale legislaţiei rutiere în vigoare.

De asemenea, în acest week-end, nu mai puţin de 16 conducători auto au rămas fără permis de conducere, acesta fiindu-le reţinut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe o perioadă determinată. Din cei 16 conducători auto, 1 a fost depistat conducând aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice, 9 rulând cu o viteză ce depăşea cu peste 50 km/h limita maxim admisă, 5 depăşind neregulamentar, iar un altul neacordând prioritate de trecere.

Valoarea amenzilor aplicate însumează 47.060 de lei.

Inspector de poliţie SALAORU DANIELA, compartiment relatii publice IPJ Ialomita

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.