Poliţistul demis justifică paharul cu interlopii: „am fost drogat”

0

Dan Nica va numi şefi noi la conducerea Poliţiei din Ialomiţa şi Slobozia după ce, de câteva luni de zile, presa locală a publicat fotografii care dovedeau legăturile dintre poliţişti şi interlopi.
Ministrul de Interne, Dan Nica, a decis să schimbe şefii Poliţiei din Ialomiţa şi Slobozia, unde recent a avut loc un scandal între două grupuri de romi. Măsura ministrului este tardivă având în vedere faptul că, de mai multe luni de zile, în presa locală din Ialomiţa au fost publicate imagini care îl înfăţişau pe comandantul Poliţiei Slobozia, Iosif Chirică, consumând băuturi alcoolice în casa unui interlop local, Gheorghe Toma, cunoscut sub numele de Gigi Piticu. Potrivit presei locale, în mai 2009, şeful IPJ Ialomiţa, Stan Bâtlan, spunea că subordonatului său, Chirică, i s-au pus medicamente în băutură, respectiv Xanax, şi că imaginile sunt din toamna lui 2008. Echipa de control a Inspectoratului General al Poliţiei Române a început, luni, verificarea activităţii IPJ Ialomiţa, după scandalurile care au avut loc în cartierul Bora din Slobozia şi în comuna Ciochina, la o discotecă, conflicte soldate cu şapte răniţi.

Personaj central în scandalul care a aruncat în aer prestigiul poliţiei ialomiţene, şeful Poliţiei Slobozia, comisarul-şef Iosif Chirică, a povestit, în exclusivitate pentru Gândul, cele întâmplate. El susţine că este victima unei înscenări puse la cale de clanul lui Gigi Piticu, ca răzbunare pentru arestarea liderului interlop. “În cinci ani cât am fost şef la Poliţia Slobozia, am avut 50 de dosare, inclusiv cu arestaţi din rândul acestui clan, spune Chirică. Ultima arestare a fost ca urmare a revocării interdicţiei de a părăsi ţara. Este clar o răzbunare. Incidentul a avut loc acum un an şi jumătate. Eram la terasa Atlantic, aproape de casa mea. Nu eram cu maşina, pentru că beam vin cu un prieten. Eram în concediu de odihnă. Pe la ora 23, prietenului meu i s-a făcut rău brusc. Îi venea să vomite. Mi-a spus că mă duce el acasă, dar nu am plecat cu el. Am apucat să îi spun că o să plec şi eu, dar am rămas acolo, cu capul pe masă. Când mi-am revenit, m-am trezit în maşină. Nu mi-am dat seama ce s-a întâmplat”.
Şeful Poliţiei din Slobozia neagă faptul că ar fi perceput taxe de protecţie de la Piticu, pentru a-l feri de arestare. “Nu am văzut-o în viaţa mea pe soţia lui Gigi Piticu, cea care susţine acum că îmi dădea câte 1.500 de euro de două ori pe lună. Nici vorbă de aşa ceva. Dar, dacă altfel nu se poate, o să ies la pensie, după o viaţă de muncă. Să vină alţii mai tineri.”

Şeful IPJ Ialomiţa s-a îmbolnăvit
Ministrul de Interne, Dan Nica, a anunţat că şeful Poliţiei din Slobozia şi şeful IJP Ialomiţa urmează să fie demişi. Totuşi, ministrul a lăsat de înţeles că, din primele informaţii, şeful Poliţiei din Slobozia ar fi fost luat fără voinţa lui şi dus la locuinţa interlopului. „Declaraţiile martorilor care erau cu el spun că nu consumase băuturi alcoolice şi efectul care l-ar fi avut putea proveni din faptul că i s-ar fi pus în pahar anumite substanţe“, a precizat ministrul de Interne. Despre şeful IPJ Ialomiţa, comisarul-şef Stan Bâtlan, Nica a spus că de asemenea va rămâne fără funcţie. Singura problemă este cea de natură medicală, întrucât şeful poliţiştilor ialomiţeni s-a internat în spital.
Stan Bâtlan, şeful IPJ Ialomiţa, a confirmat, pentru Gândul, că îşi face griji pentru sănătatea sa şi îşi face un set de analize.

Dan Carbunaru, www.gandul.info

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.