Pricini istorice: de ce trebuie Unirea să-i bată pe ruşi

4

Să învingi Franţa e o placere. Să le-o tragi italienilor, lucru mare. Să baţi Brazilia, ar fi o minune (bine, minune ar fi şi să joci cu Brazilia, dar asta e altă poveste…).

Însă nimic nu se compară cu DATORIA de a nu ne lăsa calcaţi pe bombeu de turci, nemţi, ruşi, unguri. O fi de la manualele de istorie, măsluite sau nu de comunişti, dar se umflă inima în mine când reuşim victorii… sportive împotriva “vrăşmaşilor neamului”. Păi ce pipotă aveam, frate, când am ologit Germania cu 5-1 (aprilie 2004, e drept ca într-un amical)? Hai, nemţii, ca nemţii, dar cand LUPTĂM cu ruşii, nu pot să-mi reprim încrâncenări viscerale pornite din poveştile bunicilor despre anii post 23 august ’44.

Asta e, Meme, cum ar zice generalul la război: luptaţi sau muriţi!

guraialomitei

4 comentarii

  1. Minunata reactia RO la declararea secretarului nostru I de la ambasada din moscova ,,persona non gratae”; intru schimbarea mentalitatii lor, nu trebuie sa le ramanem datori rusilor, sa-i ajutam sa inteleaga ca roata istoriei s-a invartit! ,,Suntem independenti, suntem natiune de sine statatoare!” Mihail Kogalniceanu Pe 5 septembrie sunt alegeri in Basarabia…

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.