Primarul comunei Stelnica a fost suspendat din funcție

0

costel brates

Costel Brateş a pierdut procesul cu Agenţia Naţională de Integritate, iar de luni eliberează fotoliul de la primărie. Instanţa a decis definitiv şi irevocabil că în perioada iunie 2008 – iulie 2012 s-a aflat în incompatibilitate cu funcţia publică aleasă pentru că a exercitat şi activitate comercială ca persoană fizică. Brateş Costel, în calitate de comerciant persoană fizică, a realizat în anii fiscali 2008, 2010 şi 2012 venituri nete de 200.499 lei. Starea de incompatibilitate a fost constatată şi comunicată de ANI în primăvara anului 2012 şi rămâne definitivă în toamna lui 2015. Conform prevederilor, Costel Brateş a pierdut dreptul de a mai candida şi de a fi ales pe o perioadă de 3 ani. De asemenea, în toamna aceasta, Costel Brateş a fost trimis în judecată pentru conflict de interese.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că: “la data de 15 octombrie 2014, inculpatul Brateş Costel a participat la licitaţia organizată de Consiliul Local Stelnica pentru concesionarea unui grajd de animale şi a unei celule de siloz din incinta fostului CAP, pe o durată de 49 de ani, împreună cu fratele său şi o terţă persoană, toţi fiind declaraţi câştigători, conform ofertelor depuse”.
După adjudecarea licitaţiei, în calitate de reprezentant al Consiliului Local Stelnica, acesta a semnat, anul trecut pe 1 noiembrie, un contract de concesiune încheiat cu fratele său.
“De asemenea, Brateş, în calitate de persoană fizică, a încheiat alte două contracte de concesiune ce au fost semnate de viceprimarul comunei Stelnica”, se mai precizează în comunicat.
Prin actele îndeplinite, inculpatul a obţinut în mod direct pentru sine şi pentru fratele său un folos patrimonial constând în folosinţa spaţiilor concesionate şi indirect obţinerea subvenţiilor de la APIA pentru activitatea de creştere a animalelor.
Dosarul a fost înaintat, spre soluţionare, la Judecătoria Feteşti.
Ultima acţiune a lui Costel Brateş în calitate de primar al comunei Stelnica a fost, vineri, de plantare a 3.800 de puieţi de salcie şi plop pe malul braţului Borcea unde în ultimii 4 ani au fost împădurite 12 hectare de păşune care aparţine Asociaţiei Crescătorilor de Animale, pe care o conduce.
Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.