Prinşi în timp ce sustrăgeau produse agricole de pe câmp

0

Nouă persoane din judeţul Ialomiţa, dintre care cinci minori, sunt cercetate pentru furt calificat de poliţişti, după ce au fost depistate în flagrant, în cursul zilei de marţi, 14 august, în timp ce încercau să sustragă produse agricole de pe câmp.
Marţi, în jurul orei 15.00, un bărbat de 43 de ani, din oraşul Ţăndărei a sesizat Poliţia despre faptul că mai multe persoane sustrag floarea – soarelui dintr-o cultură din zona de vest a oraşului.
Echipa operativă ce s-a deplasat la faţa locului a depistat trei minori, în vârstă de 7, 9 şi 12 ani, toţi din localitate care încărcaseră şapte saci cu floarea soarelui pe care au sustras-o din cultura respectivă.
Un caz similar a fost sesizat Poliţiei Oraşului Ţăndărei în aceeaşi zi, la ora 19.40, de către un localnic de 52 de ani. Făptuitorii sunt doi minori, de 10, respectiv 14 ani, furtul, constând în aproximativ 100 kg de floarea soarelui, fiind comis în dauna unei societăţi comerciale.
În aceeaşi zi, la ora 20.35, o echipă de siguranţă publică din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 7 Ţăndărei ce acţiona pe raza comunei Mihail Kogălniceanu pe linia prevenirii şi combaterii sustragerilor de produse agricole de pe câmp, în zona terenurilor agricole ale comunei a depistat doi localnici, de 42 şi 71 de ani, în timp ce sustrăgeau porumb dintr-o cultură aparţinând unui agent economic.
Surprinse în timp ce încercau să sustragă produse agricole din culturile aflate pe câmp au fost şi două persoane, de 23 şi 58 de ani, din comuna Vlădeni. Acestea au fost depistate de un echipaj din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 3 Stelnica, în timp ce se deplasau cu un atelaj hipo în apropierea unei culturi de floarea soarelui, la vederea Poliţiei, mărindu-şi viteza de deplasare.
După aproximativ 400 de metri atelajul a fost blocat, iar în urma controlului efectuat, în coşul acestuia a fost găsit un sac încărcat cu capitole de floarea soarelui, despre care s-a stabilit ulterior că au fost sustrase dintr-o cultură aparţinând unui localnic.
În toate cazurile prezentate au fost întocmite dosare penale, cercetările continuând sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.
BULETIN INFORMATIV – Inspectoratul de Politie al Judetului IALOMIŢA

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.