Acţiuni pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor economice

0

Marţi, 14 august a.c., în intervalul orar 11.00 – 14.00, echipe mixte formate din poliţişti ai structurilor de investigare a fraudelor şi ordine publică din cadrul Poliţiei Municipiului Feteşti au acţionat pe raza de competenţă pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor ce se pot comite în domeniul drepturilor de proprietate intelectuală.
Pe durata celor trei ore, au fost verificaţi 4 agenţi economici, ocazie cu care au fost constatate 2 infracţiuni şi aplicate 2 sancţiuni contravenţionale cu amenzi în valoare de 1500 de lei.
Astfel, poliţiştii Biroului de Investigare a Fraudelor Feteşti s-au sesizat din oficiu cu privire la comiterea infracţiunii de reţinere şi nevărsare, cu intenţie, în cel mult 30 de zile de la scadenţă, a sumelor reprezentând impozite sau contribuţii cu reţinere la sursă, de către un bărbat de 54 de ani, din localitate, administratorul unei societăţi comerciale.
În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că în perioada 2011 – 2012 administratorul societăţii a reţinut impozitele şi contribuţiile cu reţinere la sursă şi nu le-a virat la bugetul statului în termenul legal, producând astfel un prejudiciu la bugetul de stat în valoare de 4700 de lei.
BULETIN INFORMATIV – Inspectoratul de Politie al Judetului IALOMIŢA

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.