S-a constituit Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Ialomiţa

0

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară este fondată de Consiliul Judeţean Ialomiţa şi cuprinde 44 de unităţi administrativ – teritoriale din judeţ, primării de oraşe şi comune.

ADI Ialomiţa a fost înfiinţată pentru dezvoltarea comunităţilor ialomiţene prin realizarea în comun a unor proiecte de interes zonal sau regional şi furnizarea de servicii publice în folosul cetăţenilor.

Asociaţia va funcţiona în baza programului judeţean de dezvoltare, pe principii de eficienţă şi transparenţă, pentru asigurarea fondurilor de finanţare a obiectivelor majore de investiţii.

ADI Ialomiţa va asigura sprijin în elaborarea documentaţiilor tehnice necesare pentru executarea lucrărilor de alimentare cu apă, canalizare, gaze şi infrastructură rutieră, accesarea fondurilor nerambursabile, interne şi externe. De asemenea, se va preocupa de protecţia, conservarea, valorificarea patrimoniului cultural, tradiţiilor, datinilor şi obiceiurilor ialomiţene, activităţi menite a implica tinerii în viaţa comunităţilor, stimularea şi dezvoltarea turismului în zonă.

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară este reprezentată de preşedintele Victor Moraru şi de primarii din Slobozia, Căzăneşti şi Moldoveni, în calitate de vicepreşedinţi. Cenzorul ADI Ialomiţa este Mihai Geantă, iar sediul asociaţiei a fost stabilit la Centrul Cultural UNESCO Ionel Perlea, etajul 1.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.