Sărbătorile Municipiului Slobozia: 9 echipaje auto la start în Parcul pentru IMM-uri

0

20160611_105736

Pasionaţii de automobilism au avut ocazia să-şi demonstreze abilităţile la concursul organizat sâmbătă în cadrul Sărbătorilor Municipiului.
Probele de îndemânare auto şi orientare organizate la Slobozia continuă o colaborare mai veche cu Club Sport Brăila, precizează directorul Direcţiei de Tineret şi Sport, Ionel Constantin: “O competiţie între Slobozia şi Brăila, plus ambiţiile locale, pentru că sunt câţiva piloţi care doresc să-şi etalete calităţile, adică îndemânarea pe pistă. Aici nu mai este vorba de viteză, chiar dacă este contra cronometru, pentru că aşa cum au fost gândite jaloanele nu le permite să dezvolte o viteză prea mare într-un spaţiu atât de mic.”
Competiţia a cuprins 3 probe de îndemânare şi una de orientare, iar cadrul atipic pentru un raliu, pe aleile Parcului Industrial, a influenţat organizarea traseelor şi parcurgerea acestora, după cum spune Iulian Nedelcu, unul dintre cei mai pasionaţi piloţi din Slobozia:
” E cam întortocheat şi dacă nu ai un copilot care să conteze te cam derutează. Era mai bine cu săgeţi, clar.”
Printre oaspeţii de la Brăila se numără şi Răzvan Popa, pilot de raliuri din 1995. “Sunt pentru a treia oară la Slobozia. Publicul e primitor, oraşul frumos… Pentru nivelul nostru, al brăilenilor, probele sunt medii. Un timp ideal ar fi sub 40 de secunde.”
La probele de orientare un rol aparte îl au navigatorii, explică brăileanul Aurel Stănilă: “Probele de orientare se desfăşoară în regim de circulaţie normală şi pe un anumit traseu, care este secret şi pe care noi găsim indicii, controale de trecere şi le trecem în carnetul de bord.”
Traseul de orientare a avut la Slobozia 12 km prin oraş pentru identificarea unor obiective turistice, cum ar fi Muzeul Agriculturii, Colegiul Naţional Mihai Viteazul şi Mănăstirea Sfinţii Voievozi, cu un timp de încadrare de 50 de minute.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.