Septembrie. Galeriile Arcadia. Expoziţie Ştefan Şerban

0

dsc_0466

Sezonul cultural de toamnă a debutat la Slobozia cu expoziţia pictorului brăilean Ştefan Şerban. Artistul plastic este membru stagiar al UAPR – Filiala Ialomiţa şi de 3 ani expune în luna septembrie la Centrul Cultural, în cadrul Galeriilor de Artă Arcadia.
„Am promis anul trecut că o să vin cu o florală, dar în timp ce lucram mi-am dat seama că este prea simplu pentru mine, aşa că m-am reorientat şi am lucrat pictură geometrizată, în planuri suprapuse…Tot ce am expus sunt lucrări noi. Dar aici am doar jumătate din cât am lucrat de anul trecut până acum. În acelaşi timp predau în trei şcoli şi am obţinut cu elevii 70 de premii naţionale şi internaţionale. Am ajuns să fac un tablou în 3-4 ore, iar acum mi-au spus colegii să o las mai uşor. Oricum, am lucrat în cariera mea peste 20.000 de tablouri, iar în apartamentele din Slobozia sunt multe dintre ele, semnate cu semnul dolarului, de la Ştefan Şerban. Asta era înainte de Revoluţie, când picturile se căutau mai mult.”
Autorul este un artist prolific şi tenace, cu o putere de muncă foarte mare, precizează preşedintele Filialei Ialomiţa a Uniunii Artiştilor Plastici din România, Gheorghe Petre: „Când a venit cu lucrările pentru această expoziţie, am constatat că are un număr dublu decât necesarul. Împreună am făcut o selecţie şi sperăm că am păstrat pe simeze lucrările care îl reprezintă şi vă va încânta. Nu e suficient să faci numai o lucrare frumoasă, ci să spună ceva despre noi, despre artist, despre momentul pe care îl trăim. Şi eu cred că acestea se văd la Ştefan Şerban pentru că avem lucrări luminoase, vesele, dar şi lucrări marcate de dramatism, de profunzime, de duritate, de contraste valorice puternice, nu doar vesele şi încântătoare.”
Artistul plastic brăilean este absolvent de liceu pedagogic, a studiat la Şcoala Populară de Artă şi a absolvit Universitatea de Arte din Iaşi, iar acum predă în trei şcoli din Brăila. Gazda evenimentului, Doina Roşca, a evidenţiat deschiderea şi rezultatul deosebit al colaborării dintre artiştii din Bărăgan prin intermediul UAP Ialomiţa: „Este o expoziţie minunată, a unui pictor cu o bogată activitate expoziţională, nu ştiu când are atâta timp, dar bineînţeles că are vocaţie. Suntem bucuroşi că îl avem alături şi fie ca povestea aceasta frumoasă de viaţă, a dumneavostră, să se împlinească în continuare.”
Următorul vernisaj de artă plastică va avea loc la Slobozia la începutul lunii noiembrie.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.