Sevil Shhaideh la Slobozia: Prin PNDL se vor finanţa cu prioritate proiectele pentru apă şi canal, iar cele de asfaltare străzi vor fi acceptate doar dacă în comunităţile rurale există aceste servicii

2

Ministrul Sevil Shhaideh le-a explicat primarilor din Ialomiţa că nu pot solicita finanţare pentru o sală de sport, atâta timp cât în localităţi nu există apă curentă şi canalizare. De asemenea, în evaluarea solicitărilor depuse la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene se va ţine cont dacă proiectele sunt eligibile pentru finanţare din alte surse: „Absolut tot ce s-a început în ultimii 10 ani, lucrări pentru apă, canal, drumuri, din 2015 eu am asigurat finanţare pentru rest de executat pentru toată lumea. Tot ceea ce se află în finanţare azi este PNDL 1, unde continuă finanţarea şi vă aştept cu decontările, pentru că nu prea v-aţi mişcat. Abia 50%  din bani s-au tras din Ialomiţa, deşi cash-ul este asigurat. Nu avem probleme cu acele contracte. De aici încolo vom încheia contracte pe patru ani de zile, dar vom aplica criterii de prioritizare. Finanţarea se va face conform HG 624: populaţie, suprafaţă, capacitate financiară. Obligat Timişoara şi Constanţa vor avea sume mai mici decât Ialomiţa.”

Anul acesta, pentru PNDL 2 sunt prevăzute credite de angajamente în cuantum de 30 de miliarde de lei, dar solicitările la acest moment sunt de aproape trei ori mai mari, motiv pentru care multe dintre proiectele depuse în etapa a doua vor fi îndreptate spre finanţările europene, capitol unde se vor aduce 5,2 miliarde de euro. „Dacă nu veţi şanse prin POIR, deci printr-o structură mare, din fonduri europene, prin master planul de apă, aveţi această şansă prin PNDL. Dacă am siguranţa că veţi primi finanţări din fonduri europene sau AFIR, atunci iese din calcul finanţarea din PNDL 2. Se va analiza foarte atent şi corect fiecare proiect pentru a vă răspunde concret unde vă încadraţi şi de unde puteţi primi finanţarea”, a precizat autorităţilor locale din Ialomiţa Sevil Shhaideh, ministrul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor europene, prezentă joi la Slobozia.

La nivelul judeţului, autorităţile locale din Ialomiţa au depus proiecte în valoare totală de 1,7 miliarde de lei, din care 85 sunt pentru modernizare drumuri.

2 comentarii

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.