Spitalul judeţean de urgenţe din Slobozia a scăpat de datorii

1

_DSC8917

Spitalul judeţean de urgenţe din Slobozia a scăpat de arierate după ce, anul trecut, la sfârşitul semestrului întâi, principala unitate medicală din judeţ înregistra penalităţi de întârziere la plata facturilor de peste 700 de mii de lei şi datorii de 4,5 milioane.
Noul manager a prezentat astăzi un bilanţ financiar contabil al primelor 6 luni din 2015, conform căruia spitalul este cu plăţile la zi. Medicul Violeta Şapira a declarat că a reuşit să scadă cheltuielile curente prin economii la materiale şi prestări servicii, furnituri de birou, materiale de curăţenie, încălzire şi iluminat, carburanţi şi piese de schimb, deşi au crescut sumele alocate pentru hrană, medicamente, materiale sanitare, reactivi şi dezinfectanţi.
Consiliul de administraţie al spitalului judeţean de urgenţe din Slobozia intenţionează acum obţinerea de fonduri europene pentru extinderea Unităţii de Primiri Urgenţe, modernizarea şi dotarea Ambulatoriului de Specialitate, iar demersurile urmăresc asigurarea părţii de cofinanţare din bugetul Ministerului Sănătăţii.
Clementina Tudor

1 comentariu

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.