Trupul neinsufletit al Prea Sfintiei Sale Damaschin, Episcopul Sloboziei si Calarasilor, a fost depus la Catedrala Episcopala “Inaltarea Domnului”din Slobozia

4

Cortegiul funerar a fost intampinat la intrarea in oras de zeci de preoti, maicute si simpli credinciosi. Multimea a asteptat in fata bisericii din lemn de la Muzeul Agriculturii din Slobozia, unde s-a format alaiul funerar.De aici, in procesiune, cortegiul s-a indreptat spre catedrala episcopala.

De-al lungul bulevardului Matei Basarb si pe strada Dobrogeanu Gherea, zeci de trecatori s-au  alaturat cortegiului. Cu lumanari in maini si cu lacrimi in ochi, credinciosii au insotit trupul neinsufletit al Episcopului Damaschin pana la catedrala episcopala.

Prea Sfintia sa DAMASCHIN va fi inmormantat duminica ala ora 11, in pronaosul catedralei episcopale, intr-o cripta special zidita pentru ctitori.

Mihaela Carlan Dima

4 comentarii

  1. Odihneasca-se in pace ! Am asistat la slujba de Inviere sustinuta de Prea Sfintia Sa, si la un moment dat, in timpul discursului, a tusit. Nu parea ceva grav, din moment ce s-a descurcat in rest. O pierdere insemnata…

  2. Bunul Dumnezeu să-L aşeze cu Derpţii, Ierarhii şi Sfinţii Săi şi pe P. S. Părintele nostru Episcop +DAMASCHIN, acest Ierarh cu chip blajin, smerit şi să mijlocească pt. noi de acolo de Sus din a Raiului Grădină. Pomenirea Sa din neam şi în neam!

  3. Ca fii duhovniceşti ai Munteniei Mici (Oltenia), unde Vlădica +DAMASCHIN CORAVU, a fost Episcop-Vicar (1980-2000), prof. şi decan al Facultăţii de Teologie din Craiova, am primit cu durere vestre trecerii la cele veşnice a Părintelui nostru Episcop Dr.+DAMASCHIN. Rugăm pe Domnul să-L odihnească în pace şi să aibă în pază cu ale sale rugăciuni şi pe noi cei din Oltenia! Biserica a pierdut prin P.S. +DAMASCHIN un vrednic Ierarh, un cărturar, dascăl de Teologie şi un adevărat Părinte – o spunem mai ales noi cei care l-am cunoscut şi am avut bucuria de a-i fi studenţi, fii duhovniceşti! Să ne iertaţi P.S. +DAMASCHIN şi să Vă rugaţi de acolo din sânul Părintelui Avraam şi pt. noi! Veşnica Sa pomenire!

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.