Un alt transport ilegal de ţigări a fost interceptat de poliţişti

0

Peste 7000 de pachete de ţigări, fără  documente de provenienţă, ce aveau aplicate timbre emise de autorităţile Republicii Moldova, au fost ridicate în vederea confiscării ieri, 26 aprilie, de poliţiştii ialomiţeni. Valoarea de piaţă a ţigărilor a fost estimată la peste 53000 de lei.

În baza unor date operative, un echipaj al Biroului Rutier Slobozia a instituit un filtru rutier pe DN 21, la ieşirea din municipiul Slobozia, către Drajna, judeţul Călăraşi, ocazie cu care a fost oprit un autoturism înmatriculat în capitală, la volanul căruia se afla un tânăr în vârstă de 24 de ani, domiciliat în municipiul Bucureşti.

La controlul autoturismului, poliţiştii rutieri au depistat în interior şi portbagaj un număr mare de cartuşe de ţigări, fără acte de provenienţă. Pentru clarificarea situaţiei şi luarea măsurilor legale, atât conducătorul auto, cât şi autoturismul, au fost conduse la sediul Poliţiei, unde s-a procedat la inventarierea ţigărilor şi sancţionarea contravenţională a transportatorului conform Legii nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor acte de comerţ ilicit, cu amendă în valoare de 1500 de lei. Totodată, întreaga cantitate de ţigări, respectiv 7130 de pachete, transportată fără respectarea prevederilor legale, a fost ridicată în vederea confiscării.

Poliţiştii ialomiţeni vor continua acţiunile pentru prevenirea comerţului sau altor operaţiuni ilicite cu ţigarete.

Inspector de poliţie SALAORU DANIELA, compartiment relatii publice IPJ Ialomita

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.