Pentru că nu le-a dat microbuzul şcolar „cerşetorilor“, primarul din Gura Ialomiţei, Ioan Jipa, are mai multe dosare penale

0

În toamna anului trecut, s-a creat mare „tam-tam” legat de soarta microbuzului şcolar de la Gura Ialomiţei. Mulţi l-au vrut, dar nimeni nu l-a luat, şi ca dovadă că primarul liberal Ioan Jipa a vrut microbuzul la şcoală, acesta a rămas pe loc şi nu a mai fost dat altei localităţi. Motivul pentru care trebuia repartizat altei primării – microbuzul este folosit de  Primăria Gura Ialomiţei pentru a duce şi elevii de liceu din comună şi din satul Luciu la liceul din Ţăndărei, pentru care fiecare elev plătea o taxă lunară către primărie, un fel de abonament. Deci, transportul şcolar pe anul trecut a fost autofinanţat, banii primiţi de la fiecare licean intrând în vistieria primăriei, pe care îi orienta către aprovizionarea cu combustibil şi întreţinerea auto-utilitarei.

Stavăr a vrut, dar nu a reuşit să-l ia!

Cu toţii am aflat cum, tot în toamna anului trecut, Ilie Stavăr, inspectorul şcolar general a dat o fugă la Gura Ialomiţei pentru a pune mâna pe microbuz şi a-l duce unde credea domnia sa că este mai mare nevoie. Dar sătenii prezenţi la şcoală l-au luat la rost, strigând după el – «Pleacă de aici, golanule!». Şi la câte insistenţe şi presiuni s-au făcut la vremea respectivă, microbuzul a rămas bine-merci în curtea primăriei, fiind folosit ca şi până atunci, pentru transportul elevilor la şcoala din Gura Ialomiţei, din Luciu, dar şi către liceul din Ţăndărei pentru liceenii din cele două localităţi.

Primarul Jipa nu mai vrea microbuzul!

Întrucât anul 2010 a adus din ce în ce mai multe presiuni din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean Ialomiţa, primarul Ioan Jipa anunţă că nu mai suportă certurile şi „manevrele” care se fac împotriva lui şi că va renunţa, până la urmă, la microbuzul mult râvnit. „Domnule, s-au făcut şi se fac presiuni asupra mea. Am dosare penale făcute pentru abuz în serviciu şi neglijenţă în serviciu, de către Autoritatea Rutieră Română. Decât să stau toată ziua să dau cu subsemnatul pe la Procuraură, mai bine îl dau şi scap odată de belele. De la 1 septembrie intrăm în comasare şi una dintre şcoli va intra în conservare, pentru că nici una dintre şcoli nu îndeplineşte condiţia cu numărul necesar de elevi. Nu ştiu ce le voi face copiilor, nici nu ştiu unde se va hotărî să rămână şcoala: ba la Luciu, ba la Gura Ialomiţei. Copiii vor veni probabil, cu bicicleta, care vor putea, care nu, vor sta acasă. Microbuzul va pleca, probabil, la Ciochina, unde mai sunt două microbuze, dar mai au nevoie de încă unul! Îl dau să scap de belele, de certuri şi de scandaluri! Băiatul acela care venise director a plecat, săracul, a stat doar două săptămâni! Acum este director o fată din Luciu, învăţătoare, Balaban Gabriela o cheamă!”

Să ne mai mire, oare, faptul că asupra unui primar se fac presiuni cu dosare penale, când puternicii zilei nu obţin ce vor de la acel ales local?

Vlad Curte-Frăţilă, Jurnalul de Ialomita

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.