Haos în sistemul de sănătate

0

_DSC4463

Introducerea cardurile de sănătate a blocat sistemul informatic, bulversează acordarea serviciilor medicale, dar mai ales îi afectează pe asiguraţi. Pacienţii aşteaptă la uşile medicilor de familie, aparţinătorii celor internaţi stau pe la ghişeele casei de sănătate, iar, pentru o zi, farmaciştii au sistat eliberarea reţetelor. Am trecut pe la toate instituţiile implicate în procesul medical şi am surprins situaţia de la faţa locului:
Medicii de familie constată că numeroase carduri nu se pot valida, iar pentru câteva ore sistemul informatic a fost blocat total. Preşedintele Asociaţiei Judeţene a Medicilor de Familie, Mihai Lungu, precizează că în ritmul ăsta nu-şi poate realiza consultaţiile şi nici onora cererile pacienţilor.
La casa de Sănătate, alţi asiguraţi, aceleaşi nemulţumiri…
audio HAOS sanatate

_DSC4485Preşedintele director, Mihai Geantă spune că a transmis tuturor medicilor de familie, farmaciştilor şi spitalelor să acorde serviciile medicale şi în lipsa cardului validat, chiar şi fără adeverinţă, în baza buletinului.
După ce luni nu au onorat reţetele pentru asiguraţii fără carduri valide, marţi reprezentanţii farmaciştilor au fost chemaţi la Bucureşti la o şedinţă a Colegiului Director. Sistemul informatic însă a fost la pământ şi a determinat un blocaj fără precedent în sistemul de sănătate din România.

Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.