Poliţiştii locali sunt în dezacord cu propunerile MAI

2

Poliţiştii locali sunt în dezacord cu propunerile făcute de Ministerul Administraţiei şi Internelor pentru modificarea legii de funcţionare a Poliţiei Locale.
Federaţia Naţională a Poliţiştilor locali apreciază că proiectul normativ prevede o modalitate injustă şi discriminatorie de îndepărtare a poliţiştilor locali şi înlocuirea lor cu personal din cadrul structurilor Poliţiei Române, în ceea ce priveşte îndeplinirea atribuţiilor de ordine publică şi circulaţie rutieră.
În opinia iniţiatorului, competenţa în aceste domenii de activitate ar aparţine doar personalului provenit din Poliţia Română, apreciind că pregătirea profesională a acestora este superioară şi fără a ţine cont de investiţiile făcute de unităţile administrativ teritoriale în pregătirea profesională şi dotarea poliţiştilor locali.
Mai mult, sub aspectul drepturilor salariale de care ar beneficia cele două categorii de personal, se apreciază că, în condiţii de muncă egale, sub tutela aceleiaşi instituţii, acestea trebuie să difere, în funcţie de structurile de provenienţă.
Un alt aspect care nemulţumeşte este dubla subordonare a instituţiei, care, din punct de vedere financiar ar fi subordonată Primarului, iar în ceea ce priveşte activitatea ar fi condusă şi coordonată de Poliţia Română.
Federaţia Naţională a poliţiştilor locali atrage atenţia asupra impactului social pe care l-ar putea avea un astfel de act normativ, de disponibilizare a aproximativ 15.000 de poliţişti locali.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

2 comentarii

  1. mi se pare f corect. de ce ? in primul rand militienii nu isi merita salariul ca ii vad numai plimbandu-se cu masina in loc sa iasa la patrulat pe jos si sa alerge infractorii si hotii. Apoi paznicii=comunitarii=locali nu au nici pregatirea si nici fata pentru asemenea meseria. Sunt doar niste paznici deveniti peste noapte mari legiuitori. Hai mars la munca ba puturosilor , nu la scris procese verbale la sosea! Eu nici acum nu imi dau seama cine a fost cretinul care a lasat comunitarii sa iasa pe sosele si sa se creada mari smecheri, si le-a mai dat si uniforme piratate de toata jena… Mari dobitoci! In fine, mi se pare corect ce zice MAI. Paznicii sa isi vada de treburile lor si sa faca paza la scoli si prin oras iar militienii sa se ocupe de lucrurile serioase ca d-aia au salariul ala mai mare!

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.