Adâncata intră pe circuit

0

Prima etapă de motociclism viteză pe un circuit profesionist din România se va desfăşura pe 30 septembrie, la Adâncata. Anunţul oficial a fost făcut astăzi într-o conferinţă de presă desfăşurată la Bucureşti. Investiţia în proiectul ,,Moto Park România’’, este făcută integral din surse private şi va intra în execuţie chiar în zilele următoare.
Ionuţ Mistode, organizatorul ediţiei a cincea a “Dunlop Romanian Superbike” se declară încrezător în reuşita proiectului, deşi precedentele încercări de realizare a unui circuit similar au fost sortite eşecului.
Pentru primarul comunei Adâncata, “Moto Park România” înseamnă împlinirea unui vis. Gheorghe Marin e sigur că în ultima zi a lui septembrie va putea tăia panglica inaugurală a circuitului: “eu de-a lungul timpului am facut sport – am alergat cu motocicleta, am avut masini… Dumneavoastra ati auzit ca prima etapa este deja programata pe data de 30 septembrie. Daca ne ajuta Dumnezeu, si timpul lasa constructorul sa-si faca treaba, aceasta pista va fi gata”.
Odată finalizate lucrările, circuitul cu o lungime de patru kilometri şi o lăţime de 16 metri ar putea găzdui chiar curse de Moto GP sau Formula 1. Pista de la Adâncata ar urma să fie omologată de federaţiile internaţionale de automobilism şi motociclism după certificarea de către forurile similare de la Bucureşti.
Robert Dincă, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.