Aglomeraţie pe linia specială 112

0

În ultimele 24 de ore, Poliţia Urziceni a primit 9 apeluri pe numărul unic de urgenţă 112. Poliţiştii au fost nevoiţi să intervină pentru rezolvarea problemelor cetăţenilor, de la certuri familiale la accidente dintre cele mai diverse. De multe ori însă, apelurile se dovedesc a fi nejustificate, ceea ce duce la blocarea echipajelor în detrimentul celor care au cu adevărat nevoie de ajutor. În acest sens, adjunctul şefului Poliţiei Urziceni, comisar Ioan Tiţă, insistă asupra faptului că serviciul naţional unic pentru apeluri de urgenţă 112 trebuie utilizat doar atunci când situaţia o impune.

Cei care solicită ajutor prin numărul unic, dar care nu au un temei concret şi ale căror solicitări nu pot fi confirmate, vor fi sancţionaţi cu amendă contravenţională, de la 500 la 1000 de lei, conform legii.

La nivel naţional, conform statisticilor, în 30 de secunde se primesc 29 de apeluri la 112, din care numai 3 sunt urgenţe reale, iar restul fie glume, fie apeluri care nu necesită intervenţia unui echipaj. Astfel, la fiecare 30 de secunde un om nu poate fi salvat, pentru că un echipaj de intervenţie este direcţionat greşit.

Robert Viorel Dincă

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.