Licenţa de funcţionare a societăţii Urban a fost suspendată pentru 6 luni

15

Primarul Gabi Ionaşcu şi directorul Valentin Cilibeanu au participat la şedinţa Autorităţii Naţionale de Reglementare a Serviciilor Publice unde au fost stabilite condiţiile pe care societatea furnizoare a apei la Slobozia trebuie să le îndeplinească pentru redobândirea licenţei de funcţionare.

La discuţii, spune primarul, a participat şi reprezentantul Institutului Naţional de Sănătate Publică, medicul Anca Tudor: “dansa si-a sustinut cu aplomb propunerea pentru suspendare, invocand tot felul de lucruri legate in special de acel punct 4 de conformare privind instituirea zonei de protectie severa si evident a excesului de fier, de data aceasta din reteaua de distributie din metal. evident ca argumentele noastre n-au contat cu nimic…”

Gabi Ionaşcu a menţionat că termenul de conformare poate fi respectat pentru transformarea zonei de protecţie severă din pătrat în cerc.Timpul este insuficient însă pentru schimbarea tuturor conductelor vechi din reţeaua de distribuţie a apei: “referitor la reabilitarea sistemului de distributie, mai avem o etapa de parcurs, este vorba de licitatia privind incredintarea lucrarilor de inlocuire a retelelor; este vorba despre reteava din fibra de sticla cu diametrul de 400 mm, cu sapatura deschisa, si cel de-al doilea lot al licitatiei va fi pentru inlocuirea conductelor din metal prin sistemul borsting relining, spargerea conductei si tragerea alteia noi din plastic de inalta densitate, contract care la ora actuala sta in stand-by datorita faptului ca nu s-a aprobat bugetul.”

În cazul neconformării URBAN, pe piaţa locală îşi va face apariţia un nou operator de servicii care va exploata aceeşi sursă de apă dar probabil la preţuri mai mari: “in conditiile in care Urban va inceta sa opereze sistemul de de apa si canalizare, va trebui sa reziliem contractul de concesiune cu societatea Urban lasand oamenii de acolo fara un loc de munca si lichidand societatea cu toate relele si bunele pe care le are, evident initiind o alta licitatie pentru selectarea unui alt operator. Trebuie sa fac mentiunea ca toti operatorii care tot ne dau tarcoale au preturi, tarife de furnizare a apei si canalizare cu ult mai mari decat ale noastre, Constanta, cel care este cel mai apropiat si opereaza in Fetesti si Tandarei deja au 2 lei si 76 de bani pe metrul cub fata de 2 lei si 11 bani, cat avem noi, iar pentru epurarea dar si colectarea apelor menajere pretul lor este intre 2,53 si 2,54 lei metrul cub, in timp ce la noi este de 1 leu si 60 de bani, cu tot cu tva. Vor furniza aceeasi apa, acelasi serviciu; unul dintre membrii comisiei atragea atentia doamnei doctor ca apa din Dunare este cu mult mai poluata decat sursa noastra.”

Suspendarea licenţei de funcţionare a societăţii URBAN şi consecinţele acestei decizii, vor fi discutate pe larg în emisiunea Agenda Publică, astazi începând cu ora 11.30.

Clementina Tudor

15 comentarii

 1. Adică nu ne mai curge apa la veceuri ???
  Mulțumesc din inima, domnu Teculescu și Cazacu
  Îmi voi aminti mereu de voi în perioada următoare
  Ori de câte ori voi intra în casă…şi îmi va veni un damf
  Ori de câte ori voi căra apa de la mama reacu, ca să pun în veceu

 2. Atentie, postul de la ora 14:30 nu-mi apartine, nu inteleg de ce persoana in cauza nu poate comenta sub nume propriu! Adica, nu psd-ul e in cauza, ci prefectul care nu-i numit de un an? Sau liderul pd-l ialomita? Pai, in materialul comentat altii sunt citati, deci raspund (cum ii duce mintea) pentru situatie!

 3. La WC va curge, ca e apa menajera. Apa nu poate fi oprita in tot orasul, e chestie de securitate, strategie, etc. Iar daca ar opri-o, ce ar mai obtine? Va pleca si el, va veni altul si tot asa.
  Am indoieli ca un alt operator va cere un pret mai mare, fiindca aici, la Slobozia, cheltuielile sunt mai mici decat la Constanta, de exemplu. Apoi, un nou operator, daca ar impune un pret mai mare s-ar lovi de impotrivirea cetatenilor care, iata, au reactionat si la “apa lui Ionascu” in felul lor si in stransa legatura cu proprietatile acesteia, cumparand apa din comert. Daca vor scumpi apa, cetatenii vor continua sa cumpere din magazine, deja s-au obisnuit!
  Primarul bagatelizeaza voit, scoatand in evidenta (anecdotic) faptul ca licenta depinde de figuri geometrice (patrate, cercuri, etc), dar stie si el ca miezul e altul. O da cotita, dar apa in continuare este nepotabila. Degeaba se jura ca sotia lui spala cu apa de la robinet (nu a zis ca si bea), sau ca nu l-a vazut nimeni cu apa cumparata (are dreptate, i-o cara soferul).

 4. Pentru alt maic: uite dragule, ce zice george, cu mult bun simt si logica, nu-i asa ca are dreptate? In plus adaug: spune, ba, nu-i asa ca URBAN-ul are datorii (istorice) de nu se mai poate? Cene-i de vina pentru asta, nu cumva cine primeste bani pentru administrarea (conducerea) acestei societati? Dar primarul psd-ist mustacios (toti mustacioasii sunt niste HOTOMANI-axioma mike) si consiliul local Slobozia (unde psd are majoritatea) nu cumva RASPUND CU CAPUL (conform legii, ba), pentru starea Urban-ului? EI, ce zici, securist nesimtit?

 5. ce operator nou, ce urban? ce ionascu? m-am tot saturat de tergiversarea asta, sa schimbe conductele alea odata indiferent cine e operator si noi sa nu mai bem apa asta mizera. ca nu toata lumea are bani sa cumpere apa plata george. sau chiar daca mai cumpara cate 2 sticle odata la saptamana, mancare tot cu “apa lu’ ionascu” face. asa ca da-i bice primare si schimba conductele…ca iaute cat se scrie pe bloguri despre matale si apa asta mizera:(((
  ramas bun, un cetatean care a votat cu stanga

 6. Poate sa iti schimbe si tie conductele din casa si sa bei din strecurat, ca amoniu si clor si ce dracu mai exista in apa asta, tot o sa bagi in tine. Daca tot l-ai votat fa-i repede la moldovean un mulaj ca nu stiu daca il mai prinde 2012 in aceeasi stare

 7. bai, asa imputita cum este, macar curge la veceuri. Evident ca moldoveanu tre sa sufere, dar mi se rupe si de el, si de cromagnonii aia doi de la pdl.
  daca io ajung sa car apa de nu stiu unde pentru veceuri, o sa ii fac o “bucurie” lu tzaranushu ala de teculescu direct pe carutza aia roshie de tzaranush coclit.

 8. george, lumea cumpara apa de baut, nu de spalat sau igienizat. consumul va fi acelasi, ca doar nu o sa opresti apa in cada dupa baie ca sa torni in wc… cat despre pret, nu o sa/i intrebe nimeni pe consumatori. vezi la urziceni, tandarei si fetesti, unde operatorii sunt din constanta si calarasi. imi pare rau, dar ti/a scapat porumbelul cam ilogic de data asta.

 9. Ma cuprinde disperarea cand vad ca multe pers. mai cred ca de vina sunt conductele si nu apa care este extrasa dintr-o zona in care cu ani in urma se deversau ape reziduale de al combinat.intr-o alta situatie as spune ca a spera e benefic, dar in cazul de fata ma tem ca nu ajuta la nimic.OARE NU ACELEASI CONDUCTE ERAU SI INAINTE ?De ce au inceput sa se corodeze exact din iulie 2009?Cumva din cauza excesului de subst. folosite la clorinare?

 10. Pentru ca sa se rezolve rapid problema (anul asta, adica) ar trebui ca URBAN-ul sa fi obtinut deja co-finantare (nerambursabila), din fonduri europene; alti au facut-o! Drama este ca URBAN S.A. n-are cum reusi asta atat timp cat bilantul sau financiar-contabil arata dramatic. E prefectul de vina pentru asta, draga maic? Da de ,,carutele” primarului mustacios” si ale consilierilor locali psd-isti din Slobozia de ce nu zici nimic? Nu-i consiliul local actionar majoritar al URBAN-ului? Cum se explica evidenta economica, consiliul de administratie si aga de acolo, ce zice? Conform atributiilor sale , prefectul nu trebuia sa lase situatia sa treneze! De CALITATEA VIETII ai auzit, ba, orasanu’ lu’ peste? Sunt curios, daca-l atacati fizic pe prefect si bunurile lui, se rezolva problema? Aaaa, se poate trece la musamalizare, la pus batista pe tambal! Ce bine ar fi prins acum un prefect numit de psd! Da’ uite, corabia partidului unde moscovitul iliescu e brand, parasita-i de tot mai multi…

 11. Pentru recunoscutul (in sfarsit) maic: Conform materialului postat de Gura Ialomitei, s-a dat un (nou) termen de conformare pentru URBAN.Daca societatea nu reuseste sa-l respecte nici pe acesta, dupa mintea ta de individ cu (cel putin) bunici de la tara, de vina e actualul prefect? Citez:,,În cazul neconformării URBAN, pe piaţa locală îşi va face apariţia un nou operator de servicii care va exploata aceeşi sursă de apă dar probabil la preţuri mai mari…” Nu mai deturna si vulgariza sensul discutiei! De ce nu te exprimi despre faptul ca bilanturile financiar-contabile din ultimii ani (atentie la ala din anul cu alegerile locale si realegerea lui ionascu) arata dezastruos? In plus, din cate stiu, exista prevederi legale privind sanatatea publica, asa ca apa la closetu’ tau de slobozean o sa ai, in vremurile astea de tot…pentru psd-isti.

 12. In postul din 25 februarie ora 10:42 spuneam ca in alte locuri s-a reusit varianta co-finantarii, pentru reabilitarea sistemului de captare si distributie al apei potabile; iaca dovada, iaca pozna la Bacau: ,,Proiectul initiat de primarul Romeo Stavarache (PNL) de a majora tariful la apa cu 18,5 procente a fost amanat pentru Sedinta Extraordinara care va fi convocata saptamana viitoare. Consilierii locali, adunati ieri in sedinta de CL, au hotarat o amanare cu cateva zile a acestei decizii. Edilul Bacaului a justificat scumpirea apei ca o conditie esentiala care trebuie respectata conform contractului incheiat cu Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) in 2004 si conform careia ar urma sa soseasca pentru Bacau o finantare de 52 de milioane de euro, pentru modernizare infrastructura. Deoarece contractul presupune o indexare cu trei la suta din trei in trei luni, primarul Stavarache a refuzat sa faca acest lucru. Acesta este motivul pentru care, acum, bacauanii sunt obligati sa achite acum cu 18,5 la suta mai mult la tariful de apa. Rezultatul Sedintei de CL a fost, in cele din urma, un circ de zile mari cu replici dure si de-o parte si de alta a consilierilor locali.
  Zaharia: “Va rog! Putina coerenta!”
  “Nu v-a obligat nimeni sa va asumati acest proiect. Ca s-o chema majorare, crestere, marire, bacauanii tot mai multi bani vor scoate din buzunar. Acelasi lucru e practic! Trebuia sa va asumati o subventie a acestei majorari! Trebuie sa va asumati acest proiect, ca de aceea sunteti primar! Va rog! Putina coerenta! De ce ati initiat acest proiect de hotarare, daca acum spuneti ca nu va asumati proiectul finantat de BERD?”, a afirmat Nicolae Zaharia, consilier local PSD.
  In replica, Stavarache sustine ca nu este de acord sa isi asume raspunderea acestui proiect, deoarece el a fost parafat cand nu el era primar. “Nu, nu am initiat acest proiect! Nu eu eram primar pe atunci!”, a afirmat primarul Bacaului.
  Chiriac: “Sa taie din salariile angajatilor Companiei de Apa!”
  Ioan Chiriac, consilier local PDL, afirma ca cea mai buna varianta este ca o parte din bani sa vine din salariile angajatilor. “Ei au niste salarii imense! De parca lucreaza in industria aeronautica!”, a afirmat Chiriac. “Ati primit de trei ori adrese ca sa mariti pretul si n-ati facut-o! De ce o faceti acum, la final?”, se intreaba Chiriac. “Nu e normal sa se ia de la populatie, ci sa micsoram cheltuielile. Nu intereseaza BERD-ul de unde vin banii! Se pot lua si din micsorarea cheltuielilor interne”, a mai afirmat Slic, consilier local PDL.
  Floroiu: “Ne mai amintim de cand era bunica fata?!”
  Ionel Floroiu, consilier local PSD, sustine ca acum trebuie rezolvata problema tarifului la apa si nu este cazul sa ne mai amintim de ce s-a intamplat cu ani in urma. “Parca am senzatia ca Stavarache isi ia jucariile si pleaca! Nu isi mai asuma nimic! Nu mi se pare o dovada de maturitate! Hai sa terminam cu circul asta ca ce-o sa zica oamenii. Trebuie concret sa facem ceva pentru
  bacauani, nu sa ne certam aici”, a afirmat Floroiu. Dupa o pauza de zece minute, consilierii locali au decis o amanare a luarii unei decizii pana saptamana viitoare, la Sedinta Extraordinara de CL.”

  Eu zic ca la Slobozia trebuie in primul rand, cu deputatul neacsu in frunte, sa ne amintim de cand era bunica fata. Ii foarte important!

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.