Alegeri în Ialomița: roșu, roșu, roșu. Și un pic de galben

1

_DSC6112

Slobozia: 55% Ponta şi 45% Iohannis
Bătălia electorală dintre dreapta şi stânga s-a tranşat la Slobozia în favoarea candidatului Victor Ponta care a obţinut cu 10 procente mai mult decât Klaus Iohannis!
Din cele 33 de secţii de votare din Slobozia, candidatul dreptei a câştigat 6, la o diferenţă foarte mică de voturi, 4 dintre acestea fiind din zona Liceului de Arte şi Grăiniţei nr 1, în timp ce reprezentantul stângii a obţinut procente de peste 60% în 3 secţii şi peste 70% în cartierul Bora.
Per total, 14.928 alegători au votat cu Victor Ponta, care a cuantificat 55,10% din sufragii, iar 12.163 electori l-au ales pe Klaus Iohannis, rezultând o pondere de 44,90% din total voturi valabile exprimate.

Klaus Iohannis câştigător doar în 2 comune din Ialomiţa
Alegătorii din Făcăeni şi Bucu au înclinat balanţa electorală în favoarea lui Klaus Iohannis! 
Spre deosebire de celelalte comune cu primari PNL şi PDL, Ion Drăguşin a reuşit să scoată pentru candidatul dreptei 56% din totalul voturilor valabil exprimate în comună, iar Nuţi Roşu, 51,32%, chiar dacă în două dintre cele 4 secţii au fost mai multe voturi pentru Victor Ponta.
La Mihail Kogălniceanu, din 2.700 de alegători înscrişi pe listele permanente, o mie sunt plecaţi la muncă în străinătate şi în ţară, ceea ce a determinat un scor de peste 60% în favoarea candidatului stângii. 
Edilul Alexandru Dinu precizează că rezultatele votului se explică şi prin promisiunile făcute de Guvern pentru categoriile sociale vulnerabile:
audio Alexandru DINU
Un scor relativ bun pentru Klaus Iohannis s-a mai înregistrat la Griviţa, de 44%.

61% dintre feteşteni au votat cu Victor Ponta
Din cei peste 15.000 de alegători din Feteşti care s-au prezentat duminică la urne, 9.464 au optat pentru candidatul stângii, iar 6.009 l-au ales pe Klaus Iohannis.
PSD a reuşit să câştige în Feteşti în toate cele 25 de secţii de votare, iar în două dintre acestea a obţinut scoruri de peste 70%.
Cel mai bun rezultat al Alianţei Creştin Liberale în municipiul din estul judeţului a fost de 45%, înregistrat la secţia de votare de la Şcoala 5.
În turul II al alegerilor prezidenţiale, Victor Ponta a fost votat la Feteşti de 61,16%  alegători, iar Klaus Iohannis de 38,84%, în condiţiile în care oraşul este condus de un primar liberal.

Primarul Urziceniului nu se dezminte şi dă lecţii de politică
La Urziceni, candidatul Alianţei Creştin Liberale, Klaus Iohannis, a răsturnat duminică avantajul obţinut de Victor Ponta în primul tur şi a câştigat cu 50,03 %.
Edilul-şef Contantin Sava susţine că a anticipat rezultatul final al alegerilor de duminică, chiar în timpul campaniei electorale, şi afirmă că n-a avut emoţii în ceea ce priveşte deznodământul final, mai ales date fiind alianţele de conjunctură făcute la partea stângă a eşichierului politic:
audio Constantin SAVA 1
În ceea ce priveşte rezultatul votului de la Urziceni, Sava a consemnat o premieră în orientarea la vot a electoratului din singurul municipiu din Ialomiţa unde a câştigat Klaus Iohannis:
audio Constantin SAVA 2
Primarul Constantin Sava consideră că un rol decisiv în rezultatul celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor pentru Preşedintele României l-a jucat modul în care au fost organizate alegerile la secţiile de dincolo de graniţe.
Clementina Tudor, Robert Viorel Dinca, www.radiocampus.ro

1 comentariu

  1. Ca intotdeauna Ialomita este pe invers…fata de Romania. Ei voteaza una si iese cu totul altceva..la fel ca in 2004, 2007,2009,2012 si 2014. Asta este..un judet de inculti colorati in rosu

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.