Alexeni, aprob decolarea!

0

Desfăşurat sub genericul ,,Alexeni, aprob decolarea!’’ mitingul aerian, pregătit în mai puţin de o lună, a marcat împlinirea a 60 de ani de zbor de pe aerodromul militar din vecinătatea Urziceniului şi totodată includerea bazei aeriene în circuitul aeronautic civil al României .
Început solemn, cu intonarea imnului naţional, mitingul a continuat într-o atmosferă în care emoţiile reîntâlnirii vechilor camarazi s-au amestecat extrem de natural cu cele ale simplilor spectatori sau ale cunoscătorilor în domeniu, veniţi unii de la sute de kilometri distanţă pentru a asista la spectacolul de pe cer.
Aplauzele şi exclamaţiile de uimire au însoţit timp de aproape patru ore evoluţiile celor veniţi la Alexeni pentru a puncta reînnodarea unei tradiţii cu care oamenii locului se mândreesc. Fie că a fost vorba de paraşutiştii de la Aeroclubul României, de ,,Hawks of Romania’’ sau de ,,Vulturii Tricolori’’ prezenţi în show cu un senzaţional zbor în formaţie de trei, cu toţii s-au bucurat de zâmbetele aduse pe faţa spectatorilor.
Prezent la Alexeni în dublă calitate, de fost ministru al transporturilor şi pilot cu brevet, Radu Berceanu a salutat reîntoarcerea bazei la rostul său firesc. Radu Berceanu, care a venit şi a plecat de la miting la manşa avinului personal, consideră că în condiţiile aglomerării traficului de pe aeroportul Băneasa, locul zborurilor low-cost este la Alexeni.
Robert Dincă, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.