Artistul plastic Viorica Petre se prezintă publicului în cea de-a 7-a expoziţie personală

0

foto: Florin Floreanu

Tonurile moi, în imagini graţioase, cu forme şi elemente din natură, compun universul artistic de maturitate al pictoriţei, exprimat în cadrul Galeriilor de Artă Arcadia prin intermediul a 28 de lucrări.
La vernisaj, preşedintele Filialei Judeţene a Uniunii Artiştilor Plastici, Gheorghe Petre, a mărturisit uşoara încurcătură în care îl plasează calitatea de soţ al autoarei expoziţiei: “sunt in mare incurcatura, pentru ca vorbele nu-si au locul si lucrurile stau mai mult in suflet, legat de creatia sotiei mele, o creatie care este profund umana, profund legata de natura, o intoarcere la sentimente de umanitate, de mare sensibilitate”.
Pentru critica de specialitate, expoziţia Vioricăi Petre este o reprezentare a Eu-lui şi a feminităţii. Ana Amelia Dincă remarcă armonia picturală şi decorativă a compoziţiilor: “aceste lucrari sunt foarte picturale, pline de luminozitate, pline de armonie, armonie ce se regaseste in pictura domniei sale, cum ar trebui sa se regaseasca in pictura tuturor celor care creeaza. Toate aceste lucrari pe care le vedeti sunt originale, lucrari care releva eul, lumea interioara, pentru ca Viorica Petre se inscrie pe linia picturii feministe de la noi, pe o linie de factura moderna, dar un modernism care este personalizat”.
Viorica Petre spune că universul creaţiilor sale este expresia dialogului dintre frumosul natural şi cel artistic: “natura nu trebuie imitata si nici copiata si trebuie lucrata in felul ei – asa spunea Luchian. Cred ca se creeaza un dialog intre real si demersul artistic – de fapt e o descoperire a frumosului natural. Dar acest frumos natural va trebui sa fie selectat, trebuie prelucrat pentru a fi redat in diferite forme”.
Expoziţia de autor semnată de Viorica Petre va rămâne toată luna noiembrie în cadrul Galeriilor Arcadia, de la Centrul Cultural UNESCO Ionel Perlea.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

 

Distribuiți
Articolul precedentAlții la butoane
Articolul următor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.