Asteptarile cetatenilor de la viitorul primar din Balaciu

0

Locuitorii din satele arondate comunei Balaciu aşteaptă de la viitorul primar să aducă medic în comunităţile lor, îndepărtate de drumul naţional şi fără posibilitate de transport.

Aproape toţi pensionari şi cu vârste înaintate, cetăţenii cu drept de vot din Crăsani, Copuzu şi Sudiţi s-au deplasat la secţiile de votare cu gândul că poate noul primar va reuşi să le asigure asistenţă medicală.
De ziua regelui, locuitorii din Balaciu, Crăsani, Copuzu şi Sudiţi, au încercat să-şi aleagă un nou primar. Ziua călduroasă de duminică, 10 mai, a fost un prilej bun să se gătească şi să meargă către secţiile de votare. Mai greu le-a fost locuitorilor din Sudiţi, arondaţi la secţia de votare 3 din Crăsani. Bărbaţii mai în putere s-au încumetat şi au plecat pe jos cam 4-5 km, cât măsoară drumul de piatră. Pe drum s-au intalnit cu microbuzul şcolar, dar acesta mergea în direcţie opusă…
Pe la orele prânzului, ne-am întâlnit cu soţii Voinea, Paraschiva şi Alexandru, din Crăsani, care treceau una dintre văile satului, către şcoala din localitate, la secţia de votare.
Ne-am oprit din drum şi le-am dat bineţe. Aşa am aflat că, de exemplu, înainte de alegeri, cineva a încercat să mai strângă gunoiul împrăştiat peste tot în sat.
Dialogul s-a legat repede. Printre ciripit de păsărele şi gunoie, am vorbit despre sănătate, drumuri şi omenia de altă dată.
I-am lăsat pe soţii Voinea să meargă la votare, iar noi ne-am văzut de drum. 
Un drum pitoresc, de câmpie, cu vegetaţie încă abundentă: tufele de măceş şi macii îşi deschid acum primele flori. 
Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.