Atentie parinti! Copiii trebuie supravegheati si pe timpul vacantei

0

Vacanta de vara inseamna distractie pentru majoritatea elevilor, indiferent daca sunt de scoala generala sau de liceu, ceea ce ridica numeroase probleme parintilor ocupati. Daca pentru copii, timpul liber este din belsug, parintii isi continua programul de munca, rareori interupt de concediu, si de aici se produce ruptura. Asa se face ca lipsa unei supravegheri adecvate, conduce in perioadele de vara la disparitaia multor copiii de la domiciliu.

Autoritatile avertizeaza parintii asupra fenomenului de disparitie si fuga de acasa a copiilor care, in aceasta perioada, inregistreaza varful cel mai ridicat din an. Potrivit insitutiilor implicate in protectia copiilor, cei care dispar sunt de 2 categorii 6-11 ani si 12-17 ani, acestia din urma fiind si cei mai problematici.
Lipsa unei supravegheri adecvate, lipsa acordarii din timpul parintelui, lipsa comunicarii, neintelegerile din sanul familiei, dorinta tinerilor de a fi independenti finaciar si mirajul Litoralului sau al tarilor straine fac ca vara sa prezinte cel mai mare risc de disparitie al copiilor de la domiciu.
Marcela Stan ne spune povestea unei tinere ialomiteance cu probleme de comunicare in familie si neajunsuri in casa, care a crezut in astfel de miraje. A crezut in vorbele unui traficant, a ajuns sa fie folosita sexual, dupa care a intrat la puscarie.
Pentru a evita astfel de intamplari se recomanda parintilor sa comunice mai mult cu copiii lor, sa-i supravegheze indeaproape si sa actioneze responsabil la semnalele pe care le dau acestia prin comportamentul lor in special aceasta perioada.
Si adultii cad uneori prada acestor vise de imbogatire rapida, prin cai neortodoxe, dar cel mai dureros este atucni cand parintele isi exploateaza propiul copil in acest scop.
Seful biroului de exploatare, marcela stan spune ca parintii care isi folosesc copiii in aceste scopuri sunt pedepsiti conform, legii 172.
Elena Oancea, Radio Campus

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.