Platforme de gunoi în valoare de peste un milion de euro pentru zona de vest a judeţului Ialomiţa

0

Ele vor fi concretizate în acest an în 11 localităţi din Ialomiţa iar finanţarea face parte din fondul de preaderare PHARE 2005, componenta „Schema de investitii pentru sprijinirea initiativelor sectorului public in sectoarele prioritare de mediu“.
Despre toate acestea s-a vorbit ieri la sediul primăriei Dridu, la o întâlnire a primarilor celor 11 localităţi cu reprezentanţii biroului judeţean al Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud-Muntenia şi preşedintele Consiliului Judeţean SILVIAN CIUPERCĂ.
Primarul comunei Dridu, VALENTIN TURIGA, este managerul de proiect şi spune că a fost nevoie de o informare a primarilor celorlalte localităţi dat fiind că unii dintre aceştia sunt nou aleşi care nu cunosc stadiul proiectului.
În prezent proiectul se află în faza de licitaţie, după ce s-a semnat deja contractul de finanţare prin PHARE 2005, urmând ca după această procedură să se treacă la educarea şi mediatizarea în rândul populaţiei, la achiziţia de utilaje şi implementarea propriu-zisă a sa.
Preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa a promis că în luna septembrie se va organiza o vizită la Sfântu Gheorghe pentru a vedea cum s-a realizat platforma ecologice de gunoi în această comună, fiind considerat cel mai avansat proiect în domeniu din Ialomiţa.
Elena Marin, Radio Campus

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.