Autorităţile Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor sunt la un pas de desfiinţare

0
Deputatul Marian Neacşu atrage public atenţia că propunerea făcută de secretarul general al Guvernului, după analiza prinvind organizarea, funcţionare şi atribuţiile instituţiei, presupune desfiinţarea acesteai şi scoaterea la licitaţie a laboratoarelor Autorităţilor Sanitar Veterinare.
Parlamentarul social democrat din colegiul 2 Slobozia reclamă că  aşa zisul avantaj de reducere a cheltuielilor prin această nouă politică publică se face prin disponibilizarea a jumătate dintre salariaţii direcţiilor, aproximativ 2.500 de persoane.

În comunicat se mai precizează că externalizarea serviciilor de laborator este imposibilă pentru că statul este obligat să efectueze controlul oficial prin analize de laborator, la fel ca în toate statele membre ale Uniunii Europene.
Marian Neacşu apreciază că desfiinţarea serviciilor suport ar duce la desfiinţarea structurilor sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor de la nivelul judeţelor, ceea ce ar echivala cu imposibilitatea aplicării legislaţiei europene din domeniu, imposibilitatea funcţionării mecanismelor prevăzute de Regulamentele europene privind Sistemul rapid de alertă şi cel de notificare a bolilor.
Măsura ar paraliza sistemele europene de acţiune în cazul unor boli contagioase, fapt care este de natură a conduce la o proastă gestionare a sănătăţii animalelor, a sănătăţii publice, a comerţului cu animale şi alimente, şi ar echivala cu un atentat la siguranţa naţională.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.