Avalansa de pacienti in sectia de pediatrie a spitalului judetean

0

Lipsa de activitate a medicilor de familie a adus la spital sute de copii bolnavi. Capacitatea sectiei este cu mult depasita iar medicii pediatri fac cu greu fata  numarului de solicitari si complicatiilor medicale care apar la micutii pacienti.
Avalansa de copii cu afectiuni respiratorii si digestive a inceput din Ajunul Craciunului si nu se mai opreste.  Aproape toate cazurile sunt internate, si pentru a se face loc in sectie, copiii a caror stare de sanatate doar s-a ameliorat sunt trimisi acasa cu recomandari medicale stricte. Chiar si asa,  micutii pacienti  stau cate doi si chiar trei intr-un patut, ceea ce favorizeaza transmiterea virusilor de la unul la altul.
Adresabilitatea foarte mare la spital este rezultatul lipsei de activitate a medicilor de familie din perioada sarbatorilor. Parintii unui baietel de nici trei ani spun ca au venit la spital la indicatia telefonica a medicului de familie, recomandare pe care o primesc ori de cate ori suna in weekend sau de sarbatorile legale.
Numarul pacientilor din pediatrie este dublu fata de capacitatea sectie iar medicii se tem de dezvoltarea unor infectii intra-spitalicesti, greu de combatut si cu consecinte grave. 

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.