Bani pentru fermieri

0
Până la 21 ianuarie, fermierii din zonele defavorizate ale judeţului sunt aşteptaţi să solicite subvenţii de la Centrul Judeţean al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură.
De ajutor beneficiază producătorii de lapte de vacă din Gura Ialomitei, Mihail KogalniceanuGiurgeni, Stelnica, Vladeni si Facaeni, în cuantum de cel mult 250 de Euro pe cap de vacă.
Pentru a primi subvenţie, fermierul trebuie să fie deţinător de cotă de lapte pentru vânzare directă sau livrare iar explataţia să aibă între două şi 15 bovine.
Pe de altă parte, în Ialomiţa  945  de crescători de bovine, care deţin circa 12. 500 de  animale, vor primi câte 410 lei/cap bovină, sprijin aferent plăţii naţionale directe complementare în sectorul zootehnic pe anul 2010. În total vor fi plătiţi  peste 5 milioane de lei de la bugetul de stat, prin Ministerul Agriculturii.
Crescătorii de bovine se pot adresa băncilor pentru obţinerea în avans, sub formă de credite, a sumelor ce le sunt alocate prin această schemă de sprijin, în baza unei adeverinţe eliberate de APIA.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.