Bani pentru mediul de afaceri

0

Firmele locale şi regionale au posibilitatea să acceseze fonduri prin intermediul Programului Regional Operaţional, axa prioritară 4, pentru sprijinirea mediului de afaceri. 

Bugetul alocat regiunii Sud Muntenia la acest capitol este de 113,22  milioane de euro.

În cadrul Domeniului major de intervenţie 4.1- Dezvoltarea durabilă a structurilor de sprijinire a afacerilor de importanţă regională şi locală, au fost depuse doua proiecte. Unul a fost retras ulterior de aplicant, iar celălalt este în curs de evaluare. Asistenţa financiară nerambursabilă solicitată este de aproximativ 5,6 milioane de euro.

Pentru  Domeniul major de intervenţie 4.2 -Reabilitarea siturilor industriale poluate şi neutilizate şi pregătirea de noi activităţi, nu a fost depus niciun proiect. 

Mai mare interes a prezentat pentru oamenii de afaceri domeniul  de intervenţie 4.3 – Sprijinirea dezvoltării microîntreprinderilor. În cadrul primului apel de proiecte cu termen limită de depunere 16 iunie 2008 au fost depuse 54 de cereri de finanţare de către solicitanţii din regiunea Sud Muntenia, în valoare totală de aproximativ 67,5 milioane de lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă solicitată de aproximativ 45 milioane de lei. Au fost respinse insa 30 de proiecte, trei aplicanţi au renunţat la semnarea contractului, iar in final s-au semnat 21 de contracte de finanţare.

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.