Bilant CDR Sud Muntenia

0

Presedintii consiliilor judetene care fac parte din Consiliul pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia s-au intrunit astazi la Slobozia pentru bilantul activitatii pe 2008 si aprobarea bugetului Agentiei  pentru anul in curs.
Pana la acest moment, in cadrul programului operational de dezvoltare 2007-2013, din cele 111 proiecte depuse la ADR Sud Muntenia, in vederea obtinerii de finantare nerambursabila, 49 au fost respinse, 2 au fost retrase de aplicanti iar pentru altele doua, solicitantii au renuntat la semnarea contractului.
Bugetul de 197 milioane de euro pentru sprijinirea durabila a oraselor a ramas intact la nivelul regiunii sud muntenia pentru ca nici o administratie municipala sau oraseneasca din cele 7 judete ale regiunii nu a depus solicitare de obtinere finantare nerambursabila  Directorul ADR Sud Muntenia, Liviu Musat spune ca potential financiar are si axa 3 de dezvoltare privind imbunatatirea infrastructurii sociale.
Bilantul administrativ contabil a evidentiat ca nu toti membrii consiliului pentru dezvoltare regionala se achita de contributia financiara catre Agentia de Dezvoltare. Codas este Consiliul Judetean Teleorman care anul trecut a platit doar 11% din contributia catre DADR, spre deosebire de Prahova, Arges si Calarasi care au platit contributiile integrale.
Consiliul Judetean Ialomita a platit contributia in procent de 79%. Contributiile sunt calculate in functie de numarul de locuitori ai judetelor.

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.