Cabinele publice de telefon au devenit o chestiune vitală pentru consilierii locali din Slobozia

0
Interesul se datorează solicitării Romtelecom de prelungire a contractelor de concesiune a terenurilor pe care cabinele sunt amplasate.
Proiectul de hotărâre a fost amendat prin ridicarea preţului de închiriere de la 84 la 1000 de lei metrul pătrat pe an.
Deşi iniţial a fost de acord cu propunerea executivului primăriei Slobozia, consilierul PDL Constantin Sărăcăceanu a pledat în şedinţă pentru menţinerea tarifelor vechi de închiriere către Romtelecom, pentru  ca societatea să nu renunţe la instalarea şi întreţinerea cabinelor publice de telefonie.
Amendamentul de scumpire a concesiunii aparţine viceprimarului Alexandru Stoica, în opinia căruia politica financiară a Romtelecom a sacrificat mereu interesul clientului din România, în beneficiul acţionarului majoritar, din Grecia.
În polemica privind utilitatea cabinelor publice de telefon, a intervenit lămuritor consilierul PSD Emil Constantinescu. El a explicat că Romtelecom are obligaţia contractuală de a păstra cabinele telefonice publice.
În 2009, în Ialomiţa existau 300 de posturi publice de telefonie, pentru  ca la începutul acesui an, numărul acestora să se reducă la 109. Pe Străzile din Slobozia sunt amplasate cabine telefonice în 35 de locaţii, iar serviciul este utilizat sub pragul minim de eficienţă economică şi funcţionalitate.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.