Munca fără forme legale continuă sa fie practică de bază a angajatorilor din Ialomiţa

0
In luna octombrie, inspectorii ITM au efectuat peste 90 de controale cu scopul de a depista agenţii economici care se înţeleg  cu salariaţii să nu le întocmească formele legale de muncă, în defavoarea statului.
Astfel din totalul de peste 100 de angajaţi găsiţi la muncă în 16 societăţi comerciale, circa 30 de persoane prestau servicii fără forme legale de angajare.
Lucrătorii Inspectoratului Teritorial de Muncă Ialomiţa, au aplicat 42 de amenzi contravenţionale în valoare de 103 mii lei, din care 81 de mii de lei pentru munca nedeclarată.
De asemenea, în ultimele doua zile, pe raza judeţului s-a desfăşurat Campania Nationala privind verificarea respectarii prevederilor legale referitoare la securitatea şi sănătatea în muncă, precum şi identificarea cazurilor de muncă fără forme, in activitatea desfasurată în domeniul fabricării produselor de brutarie si a produselor făinoase.
Însoţiţi de jandarmi, inspectorii de muncă au mers în controale de noapte la 13 unităţi de panificaţie.   Pentru neregulile constatate în domeniile relaţiilor de muncă şi securităţii şi sănătăţi în muncă,  au fost aplicate amenzi în valoare de 9 mii de lei.
Elena Oancea, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.