Circuitul apei in guvern

0

O informare a ministerului sanatatii privind apa furnizată în sistemul public la Slobozia a determinat schimbarea legii apei printr-o ordonanţă.

Modificarile in norme restabilesc termeni de autorizaţie şi supraveghere a potabilităţii apei şi atribuie direcţiilor de sănătate publică aceleaşi responsabilităţi în determinarea riscurilor de îmbolnăvire.

În caz de neconformitate a unor parametri, derogarea se acordă cu condiţia ca furnizarea să nu constituie un pericol potenţial pentru sănătatea publică şi dacă nu există altă alternativă de aprovizionare cu apa a populaţiei.

În cazul apei de la Slobozia, recomandările ministerului sunt de a se asigura apă imbuteliată în unităţile şcolare unde analizele sunt neconforme, luarea în considerare a sursei de apă şi respectarea termenelor de conformare la perimetrul de protecţie sanitară din jurul forajelor.

Cum nu se interzice expres consumul de apă din sursa publica a orasului, societatea URBAN furnizează populaţiei acelaşi serviciu, în aceleaşi condiţii.

Autorităţile recomandă totusi locuitorilor oraşului Slobozia să-si monteze filtre la robinete.

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.