Comitetele locale de urgenţe, în prima linie

0

Picture 1736

Comitetele locale de urgenţă sunt primele responsabile de ajutor pentru populaţie! 
Conform unei adrese a Prefectului, preşedinţii comitetelor locale pentru situaţii de urgenţe au responsabilitatea verificării tehnicii şi a stocurilor de materiale necesare pentru deszăpezire, instituirea permanenţei la sediul Primăriilor imediat ce sunt transmise notificări privind pericolul iminent de manifestare a fenomenelor meteorologice periculoase şi avertizarea populaţiei.
Primarii au în grijă amenajarea unor spaţii pentru cazarea temporară şi hrănirea localnicilor singuri şi neajutoraţi, precum şi a persoanelor blocate în trafic.
Comitetele locale pentru situaţii de urgenţe vor întocmi evidenţa persoanelor în vârstă sau cu dizabilităţi şi vor acorda sprijin cetăţenilor afectaţi de căderile abundente de zăpadă. 
De asemenea, vor atenţiona operatorii economici care reprezintă o sursă de risc privind obligativitatea asigurării securităţii în funcţionarea instalaţiilor pentru evitarea accidentelor tehnologice.
Factorii de risc şi situaţiile de urgenţe se raportează imediat la dispeceratul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţe.
Clementian Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.