Concesionare terenuri pentru pasunat

0

Peste două mii 100 de hectare de teren agricol neproductiv, din extravilanul comunei Giurgeni, vor fi scoase la licitaţie publică de concesionare pentru păşunat la un preţ de 84 de lei pe hectar, pentru un an.

În cazul în care, pentru licitaţie nu vor exista minim trei oferte valabile, hotărârea se reanalizează iar la a treia strigare, terenurile vor fi concesionate prin atribuire directă.

Secretarul Consiliului judeţean Ialomiţa, a precizat că termenul de concesionare va fi de 5 ani, cu termene de plată diferite.

Solicitările pentru concesionarea terenurilor vin din partea unor crescători de animale din apropiere de Giurgeni. Preşedintele Silvian Ciupercă a menţionat că în ultimii doi ani există interes pentru potenţialul eolian al zonei. La acesta se adaugă şi alte intenţii de valorificare a terenurilor, rămase în stadiul de declaraţii.

Crescătorii de animale care vor obţine concesiunea terenurilor vor avea posibilitatea ca perioada iniţială de exploatare, stabilită la 5 ani, să fie prelungită pentru încă cel mult 2 ani şi jumătate, prin simplul acord de voinţă al parţilor.

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.