Copiii si natura

0

O actiune de igienizare a parcului de la E14 a surprins pe toata lumea care trecea prin zona azi dimineata.
Peste 30 de elevi de la scoala numarul 3 din Slobozia, inarmati cu manusi, maturi, greble, saci de gunoi si entuziasm, au iesit sa  curate parcul de frunze si gunoaie, totul pentru a da un exemplu despre importanta curateniei mediului inconjurator.

audio igienizare parc 

Protejati natura! Ganditi-va  ca un gunoi aruncat pe strada inseamna o lume murdara in care vom fi nevoiti sa traim – asta scria pe  steguletele pe care elevii scolii numarul 3 le inmanau trecatorilor.
Alaturi de cadrele didactice care ii insoteau, micutii au reusit in numai 30 de minute sa umple aproape toti sacii menajeri pe care ii aveau la indemana.
Ioana Negroiu, consilier educativ la scoala numarul 3 Slobozia, spune ca actiunea micutilor face parte dintr-un concurs intre scoli, din care  toata lumea are de castigat – copiii invata ce inseamana un mediu curat iar parcurile arata bine cel putin pentru cateva ore.

Nestiind exact care este premiul pe care il vor lua daca  vor castiga concursul interscolar, micutii debordau de entuziasm mai ales cand incercau sa explice cat de importanta este natura pentru ei.
Trecatorii se uitau mirati cum o ‘mana de copiii’ faceau un lucru atat de la indemana, totusi. Pe cat de entuziasti erau elevii, pe atat de dezamagiti erau organizatorii: scoala 3 a fost singura din oras care a raspuns invitatiei de a participa la actiune.

Premiile constau in excursii oferite de Primaria Slobozia cu destinatia pe care o doresc elevii.

Elena Oancea

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.