Cota de inundaţii depăşită la Feteşti şi Giurgeni

1
Cota de inundaţii pe Dunăre a fost depăşită la Giurgeni-Hârşova, cu 37 de centimetri, iar la Feteşti, nivelul pe braţul Borcea a crescut cu un centimetru peste limita maximă.
Prognoza hidrologică indică pentru zona Feteşti scăderi de nivel, iar debitele la intrarea în ţară vor fi următoarele trei zile în scădere, pentru ca după 28 iunie, volumul de apă să crească peste media multianuală a lunii iunie.
Chiar şi aşa, apreciază directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Ialomiţa, Mariana Negroiu, situaţia de la Feteşti este departe de episodul din 2006, când cota de inundaţii a fost depăşită la Feteşti cu 55 de centimetri, nivelul şi debitul Dunării fiind în creştere, însă în secţiunea Hârşova.
Pentru monitorizare, zilnic, primarii din localităţile riverane cursului braţului Borcea transmit rapoarte operative către Sistemul de Gospodărire a Apelor, cu situaţia din teritoriu.
Creşteri nesemnificative pe Ialomiţa
Judeţul Ialomiţa este în afara codurilor de avertizare privind râurile interioare si prognoza pentru zilele următoare.
Pe secţiunile râului Ialomiţa, creşterile de nivel şi debite sunt nesemnificative.
La acest moment, în acumularea Dridu se reţin două milioane de metri cubi de apă deşi barajul este în reabilitare.
Precipitaţiile din ultimele zile, înregistrate în judeţ, au fost cu caracter local, fără a ridica probleme pe râurile interioare.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

1 comentariu

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.