Cu ochii pe cântare

0
Cu un  buget pentru alimente din ce în ce mai mic, atât cumpărătorii cât şi vânzătorii sunt mai vigilenţi cu banii. În timp ce cumpărătorii vor produse de calitate, vânzătorii încearcă să facă o economie la produse, cântărind …din ochi, şi de aici o întreagă tărăşenie în piaţa mare din Slobozia.
Indignaţi de vânzătorii care încearcă să îi înşele la cântar, mai mulţi clienţi au mers ieri şi au reclamat la poliţie.
Un slobozean  a cumpărat  de la un comerciant din Piaţa mare 75 de kg de legume, fără ca marfa să fie şi cântărită de vânzător.

Sceptic, omul a făcut o recântărirea produselor cumpărate pe cântarul autorizat al Pieţei Agroalimentare, care deţine verificare metrologică, unde a rezultat o cantitate mai mică cu 10 kg faţă de cea plătită. Acum comerciantul are  dosar penal.
Şi pentru că sesizarea venită de la slobozean nu a fost singura, oamenii legii au controlat activitatea a 25 de agenţi economici, au verificat 29 de cântare, şi au aplicat 9 amenzi în valoare de o mie de lei.
Pentru că este sezonul  murăturilor, şi pentru a preveni astfel de situaţii, poliţiştii recomandă cetăţenilor să recântărească bunurile cumpărate la cântarul autorizat din Piaţa Agroalimentară şi să sesizeze Poliţia de îndată ce constată că au fost înşelaţi.
De asemenea, comercianţii trebuie sa ştie că vânzarea cu lipsă la cântar sau măsurătoare constituie infracţiune şi se sancţionează cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.
Elena Oancea, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.