De ce pleacă medicii?

1
Medicii cu vechime în spitalul de urgenţe Slobozia încep să recunoască vina pe care o au în lipsa de specialişti la nivelul principalei unităţi spitaliceşti din judeţ.
Neoficial, tot mai multe voci acuză tratamentul discriminatoriu al şefilor de secţii, faţă de medicii tineri, care trebuie să se supună unor reguli de castă.
Managerul spitalului judeţean de urgenţe acceptă că mulţi dintre doctorii care vin la Slobozia pleacă nemulţumiţi şi de colectiv, dar, mai ales, de condiţiile de încadrare, cu contract de colaborare în loc de angajare pe perioadă nedeterminată.
Anul acesta, de la spitalul din Slobozia au plecat, din motive personale, nu mai puţin de 6 tineri medici. Cea mai mare nevoie de specialişti o au acum secţiile de terapie intensivă, chirurgie, pediatrie şi neonatologie.
La momentul actual, în spitalul judeţean de urgenţe este nevoie de circa 50 de medici specialişti, cu 10 mai mult decât doctorii existenţi.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

1 comentariu

  1. In subodinea cui se gaseste Spitalul Judetean? Cumva in cea a consiliului judetean Ialomita, condus de mister ciuperca, si unde psd detine majoritatea?

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.