Deputatul Cristina Pocora a reuşit să interzică încă un spot publicitar

2

Vigilentă la mesajele folosite în campaniile media de marketing, parlamentarul liberal de Ialomiţa a sesizat Consiliul Naţional al Audiovizualului că reclama la o anumită marcă de vopsea induce ideea că ajută la sănătatea şi creşterea bebeluşilor.
Membrii CNA au admis că spotul publicitar încalcă prevederile legale conform cărora comunicările comerciale audiovizuale trebuie să respecte, indiferent de formă şi de durată, principiile de informare corectă a publicului.
Aceasta este a doua decizie în sensul interzicerii unei reclame, ca urmare a sesizării preşedintei Comisiei pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi din Camera Deputaţilor.
Prima reclamaţie, din ianuarie 2010, privea un spot publicitar la chipsuri, care inocula ideea că tinerele trebuie să consume acest produs pentru a-şi putea finanţa operaţii estetice. Mesajul subliminal transmis era că o femeie se defineşte exclusiv prin atributele sale fizice, fiind prezentată ca un obiect.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

2 comentarii

  1. Cuvintele imi vin cu greu in prezenta maretiei. Nu pot sa spun decat ca suntem norocosi sa fim reprezentati de doamna Pocora. Munca dumneaei in Parlament face intr-adevar diferenta pentru miile de oameni care au votat-o. Intotdeauna preocupata de lucrurile care conteaza intr-adevar pentru noi, nu precupeteste nici un efort pentru a schimba in bine viata noastra, a alegatorilor.
    Pauza de sters o lacrima din coltul ochiului.
    Sfarsit, and out!

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.