Descinderi în forţă în Ialomița

0

catuse

Descinderi în forţă ieri la locaţiile aparţinând unor persoane fizice şi juridice din Ialomiţa, Buzău, Brăila, Vaslui şi Constanţa. Procurorii DIICOT şi ofiţerii de poliţie judiciară au efectuat 45 de percheziţii domiciliare în cadrul unei acţiuni ce a vizat destructurarea unei grupări infracţionale specializată în săvârşirea infracţiunilor de delapidare, spălare de bani, evaziune fiscală şi fals în evidenţele contabile.
În cauză există suspiciunea că învinuiţii şi inculpaţii, cetăţeni turci şi români, au efectuat pe parcursul ultimilor patru ani mai multe operaţiuni de achiziţionare, procesare şi comercializare a unor importante cantităţi de grâu de la diferiţi producători, persoane fizice şi juridice, din judeţele Ialomiţa, Buzău, Brăila, Giurgiu, Argeş, Ilfov, Covasna şi Arad. Produsele obţinute erau vândute fără întocmirea de documente justificative ori prin întocmirea de documente inexacte cu cantităţi mult diminuate faţă de cele reale vândute, în scopul eludării obligaţiilor de plată către buget. În plus, în unele situaţii se întocmeau documente de intrare pentru grâul achiziţionat, în numele altor persoane fizice sau juridice decât furnizorii reali.
Sumele de bani obţinute din vânzarea produselor derivate erau însuşite de inculpaţii de origine turcă, care, în baza unei înţelegeri prealabile au creat o adevărată reţea de colectare a acestora, sumele fiind ulterior trimise în Turcia, Germania şi Suedia. Din cercetările efectuate a rezultat că s-au expatriat anual cîte şase milioane de euro către cetăţeni turci aflaţi în străinătate, prejudiciul creat fiind estimat la aproximativ optsprezece milioane de euro.
În urma cercetărilor a fost începută urmărirea penală pentru un număr de 42 învinuiţi şi pusă în mişcare acţiunea penală pentru un număr de 37 inculpaţi. Cu ocazia percheziţiilor efectuate au fost ridicaţi 350.000 lei, respectiv 150.000 euro. În cauză urmează să fie instituite măsuri asiguratorii asupra mai multor terenuri, imobile, utilaje şi autoturisme.
Robert Viorel Dincă, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.