Din ce in ce mai greu sa vinzi un apartament

0

Conform unui proiect de lege, agentiile imobiliare ar putea fi obligate sa respecte drepturile consumatorilor – clienti ai acestora, sa le furnizeze toate informatiile esentiale despre imobilul sau terenul în curs de tranzactionare si sa respecte clauzele contractuale.
Inspectorul sef adjunct al Oficiului pentru Protectia Consumatorilor Ialomita, Cornel Ianus, spune ca prevederile legislative obliga agentii imobiliari sa informeze viitorul cumparator despre sursele de zgomot, umezeala, poluare, miros, pericol de inundatii sau surpari si toate posibilele dezavantaje ale vecinatatilor.
O alta prevedere foarte importanta este cea referitoare la clauza de penalizare. În prezent, agentiile imobiliare au clauze abuzive în contracte, prin care îi obliga pe consumatori ca în cazul in care se razgândesc, sa plateasca sume de bani foarte mari drept penalizare. Dupa aparitia acestui act normativ, consumatorii vor plati doar suma sau comisionul pe care le-ar fi platit daca tranzactia ar fi avut loc.

Elena Oancea

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.