Din luna mai, unităţile sanitare cu paturi vor fi clasate pe 5 categorii de competenţe, în funcţie de care vor primi finanţare

0

Conform proiectului de act normativ, spitalele sunt obligate să solicite direcţiei de sănătate publică, în scris, clasificarea în noile criterii.
Cererea unităţilor este însoţită de o fişă de autoevaluare de a cărei corectitudine a datelor înscrise răspunde managerul unităţii solicitante.
Pe baza acestor documente, direcţia de sănătate publică va supune aprobării ministrului Sănătăţii categoria în care spitalul este clasificat.
Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Ialomiţa, Dan Noel, spune că la evaluare se va ţine cont de standardele de calitate ale serviciilor oferite.
Prin clasificarea spitalelor se încearcă evitarea creşterii costurilor cu internări la nivele inferioare de asistenţă spitalicească a pacienţilor cu patologii complexe, care nu pot fi rezolvaţi la acele unităţi.
Clasificarea pe baza acestei metodologii va fi utilizată pentru stabilirea protocoalelor de transfer interspitalicesc pentru cazurile necritice, dar şi pentru planificarea dezvoltării reţelei spitaliceşti în concordanţă cu necesităţile populaţiei.
Încadrarea spitalelor în categorii de la unu la 5 va avea un rol esenţial în finanţarea acestora, pe nivele de competenţă şi performanţă, şi pentru planificarea achiziţiilor de aparatură medicală.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.